Corredor de borsa

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Corredors de borsa o "brokers" americans realitzant transaccions a la Borsa de Nova York el (1931).

Un corredor de borsa o broker[1] (en anglès: stock broker) és un corredor —un intermediari que tant pot ser persona jurídica com persona natural— especialitzat en la borsa que té autorització per fer d'intermediari, assessorar, o realitzar directament inversions als mercats financers en nom dels seus clients.

Formació[modifica]

Els corredors de borsa han de realitzar un examen d'aptitud i demostrar solvència patrimonial per registrar-se en les comissions o superintendencia valors de cada país, i així poder dur a terme la seva activitat. També poden delegar les seves funcions en mandataris, però la responsabilitat és sempre a càrrec de l'agent.

Remuneració[modifica]

Els corredors cobren mitjançant comissions, rebent un percentatge de l'import invertit, però sempre basant-se en els aranzels o de vegades també cobren tarifes fixes pels seus serveis.

Corredors de borsa durant la crisi financera 2008-2009[modifica]

A causa dels acomiadaments de les firmes financeres i la inestabilitat de les borses,[2] durant el 2008, van deixar les firmes de Wall Street 7700 agents, i fins a l'abril del 2009, se'n van anar 11.600. Així, Bank of America Merrill Lynch va perdre al voltant de 2.200; Morgan Stanley, 1.200.[2] Moltes d'aquestes persones han canviat de professió.[2]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Corredor de borsa