Discussió:Illa de Xàtiva/2007

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

En què quedem? És el mateix que Terra del Foc (en aquest cas caldria convertir l'article en una redirecció) o només una illa de l'arxipèlag? 88.19.143.36 16:04, 18 nov 2007 (CET)

Jo crec que la idea està ben clara. El que no està tan clar és perquè vols fusionar-ho.--88.15.190.83 (discussió) 09:46, 20 des 2007 (CET)
Per què la Viquipèdia fa un article per concepte, no un article per nom. Quan un concepte té més d'un nom el que es fa és una redirecció per explicar-ho tot en el mateix article. 193.152.188.133 (discussió) 18:19, 23 des 2007 (CET)
Què vols dir? pots explicar millor els teues preguntes?--Socarrat (discussió) 18:49, 23 des 2007 (CET)
És una norma bàsica de la Viquipèdia. Faries bé en preguntar abans d'anar revertint. Al Viccionari es defineixen paraules. A la Viquipèdia conceptes. Quan hi ha més d'un nom per a un lloc es fa una redirecció i es posen tots els noms en el mateix article. La categoria del territori no hi ha de ser per què és una categoria d'història i no es posen categories de territoris en categories d'història. La categoria de Xàtiva no hi pinta res per què aquest article no té cap relació amb Xàtiva. Seria com posar l'article de Veneçuela a la categoria de Venècia, no entra en la finalitat de les categories relacionar paraules per la seva etimologia. 193.152.188.133 (discussió) 19:28, 23 des 2007 (CET)
Les categories de territori les va posar un administrador--Socarrat (discussió) 12:25, 24 des 2007 (CET)
Per cert, les persones són conceptes?--Socarrat (discussió) 12:33, 24 des 2007 (CET)

Segons el que és habitual, aquest article s'hauria de fusionar amb el del seu nom actual (ja que no és una administració diferent, només un altre nom), i les categories s'haurien de treure per què no són les adequades per l'article. Geo (discussió) 12:28, 24 des 2007 (CET)

No és un altre nom, pel que sabem, és també un episodi de la Guerra de Successió. No en el sentit que fora un esdeveniment de la guerra, però si en el sentit que va ser una conseqüència.--Socarrat (discussió) 12:33, 24 des 2007 (CET)
Segons l'article només és un antic nom. No parla de res més. No diu que fos una divisió administrativa, només que abans es deia així. D'aquí la fusió. Els territoris no tenen categories d'història i és evident que l'illa de Xàtiva no és a Xàtiva, el que converteix aquesta categoria en especialment desafortunada. Geo (discussió) 12:37, 24 des 2007 (CET)
No és com es deia abans, és també un episodi de la Guerra de Successió. I la categoria Xàtiva no és desafortunada, ja que l'article enllaça amb altres articles d'aquesta categoria.--Socarrat (discussió) 12:52, 24 des 2007 (CET)
No és un esdeveniment històric. És un nom. A les categories d'història hi van esdeveniments històrics, i això és un nom. Seria adequat si el nom de l'article fos Abolició del nom de l'Illa de Xàtiva, però ara l'article tracta sobre un nom. Les categories de geografia, van des del més inconcret al més concret partint de la Categoria:Geografia física. Mai la categoria d'un territori pot englobar un altre territori que no comprengui que és el que passa ara. Per posar un exemple, la categoria de Barcelona, no pot englobar els articles de la dotzena de territoris al món que es diuen Barcelona. Crec que cal aplicar els canvis amb què Paucabot va corregir l'anònim i que són dos: posar les categories que li pertoquen i fusionar l'article. Geo (discussió) 13:05, 24 des 2007 (CET)
Tens raó, no havia vist el cartell de fusió de Pau Cabot. No obstant, considere que si el problema va per aquí, el que cal és llevar les categories de geografia. Una vegada quede clar que no és un article sobre un territori, sinó sobre una denominació, no hi ha cap problema amb la categoria Xàtiva, ja que li pertoca per ser un tema relacionat amb aquesta població.--Socarrat (discussió) 13:15, 24 des 2007 (CET)
No ho trobo possible. A la Viquipèdia no es fan articles sobre denominacions sinó sobre el que denominen, per això el que tu pretens serà successivament no entès i rectificat per diferents viquipedistes. Fins i tot està expressament prohibit començar articles amb l'inici "X és el nom de...". En aquest cas s'hi escau la fusió, perquè és parli de la denominació (encara que sigui antiga) en l'article d'allò que denomina. Geo (discussió) 13:21, 24 des 2007 (CET)
Ja he dit abans que no és sols un article sobre una denominació, sinó també sobre un fet històric.I no entenc per què dius tu que no ho és.--Socarrat (discussió) 13:25, 24 des 2007 (CET)
Un nom no és un esdeveniment. Geo (discussió) 13:30, 24 des 2007 (CET)
Però la seua gestació sí, i la seua extinció també.--Socarrat (discussió) 13:35, 24 des 2007 (CET)

contraexemple?

Tenim com a mínim un article sobre un topònim, Països Baixos (topònim)... --83.36.162.127 (discussió) 18:48, 24 des 2007 (CET)

Hola anònim, moltes gràcies per la teua aportació, a mi no se m'havia ocurrit.--Socarrat (discussió) 20:50, 25 des 2007 (CET)
Saguntum, Illes Menaries, Cesaraugusta... Esteu barrejant geografia històrica amb geografia --Panotxa (discussió) 21:23, 28 des 2007 (CET)
Uf! tampoc ho havia pensat. Això és una aportació. Gràcies. A mi personalment em té igual posar-ho a geografia històrica o com a Illa de Xàtiva (topònim), però entenc que és un article suficiement rellevant i diferent de Terra del foc per mantindre'l. Si algú més té alguna idea al respecte...--Socarrat (discussió) 22:03, 28 des 2007 (CET)

A mi em sembla bé deixar aquest article per separat i, efectivament, posar-lo dins de la Categoria:geografia històrica. I per a evitar confunsions , jo començaria dient (si ho he entès bé): "L'illa de Xàtiva és una antiga denominació de l'illa principal de l'arxipèlag de la Terra del Foc, que actualment es diu Isla Grande de Tierra de Fuego". --Hinio (discussió) 01:19, 29 des 2007 (CET)

Hola, a mi em pareix bé posar-lo a aquesta categoria que dius. Ara, sense llevar les altres pel que ja vaig dir a l'inici de la discussió, que és un episodi de la Guerra de Successió i perquè està relacionat amb la història de Xàtiva. És això el que proposeu vosaltres també? I pel que fa a l'inici, el veig bé, però tampoc em sembla mal el que dius. Encara que tal vegada seria més ajustat, en lloc d' "antiga denominació", "la primera denominació", no?--Socarrat (discussió) 13:36, 29 des 2007 (CET)
Sí, d'acord per les tres categories i per "primera denominació"--Hinio (discussió) 23:14, 29 des 2007 (CET)
D'acord, Hinio. He convidat als demés que han participat en la discussió a que donen el seu parer. Si hi ha acord ho canvíem.--Socarrat (discussió) 16:45, 30 des 2007 (CET)
Abans de començar amb les categories, només us vull recordar que els parèntesis en els noms dels articles s'hi posen en casos de desambiguació, i aquest no és el cas, per tant, s'ha de retirar això de (topònim). Per altra banda, l'illa de Xàtiva és el nom d'un territori ja desaparegut, per tant va a la categoria de geografia històrica. Fins aquí hi estem tots d'acord. Ara bé, no és un territori que participés a la guerra, per tant en la categoria Guerra de Successió no hi ha de ser (Com tampoc hi és la ciutat de Xàtiva, posats al cas). El que si que va ser un fet de la guerra és l'Extermini de Xàtiva, i aquest sí que hi mereix ser, com ja n'és. --Panotxa (discussió) 17:22, 30 des 2007 (CET)
Em sembla una bona raó la que dones per llevar el parèntesi. Però pel que fa a la categoria, vos recorde un exemple que ja vaig donar més amunt. Els Decrets de Nova Planta no van participar a la guerra, però estan a la categoria com "conseqüència" d'aquesta guerra.--Socarrat (discussió) 17:33, 30 des 2007 (CET)
Panotxa, un altre argument: mirant Extermini de Xàtiva me n'he adonat que allí està inclós també, com a part de l'extermini, l'extinció del nom "Illa de Xàtiva". Llavors, si considerem l'extermini part de la categoria Guerra de Successió, haurem de considerar Illa de Xàtiva que es part de l'extermini dins de la categoria Guerra de Successió.--Socarrat (discussió) 07:53, 2 gen 2008 (CET)
De moment, doncs, i a falta de discutir el tema de les categories, com no hi ha arguments en contra, reverteixo el canvi de nom. --Panotxa (discussió) 02:02, 5 gen 2008 (CET)
D'acord, jo he ajustat la frase d'inici al que vam parlar. A banda d'això, i de manera excepcional, vull donar les gràcies a tots els que han col·laborat per a que aquest article estiga a la Viquipèdia. Per a molts dels que visquem al País Valencià, especialment, en la zona meridional d'aquest, és un article rellevant que ens ajuda a saber i a conèixer el món en el que vivim.Moltes gràcies per la vostra voluntat, al marge d'interessos, de difondre dades històriques i facilitar el coneixement. --Socarrat (discussió) 13:18, 5 gen 2008 (CET)