Discussió:Joan II de Ribagorça

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

D'on s'ha tret que Joan II de Ribagorça i Joan d'Aragó siguin el mateix?

No son el mateix, certament. A la llista dels President de la Generalitat (versió GENCAT i altres que parteixen de la mateixa font), figura al número 46 un tal "Joan d'Aragó". No dubto que l'anomenesin així en algún moment, però no es tracta del Joan d'Aragó fill de Ferran II, ni per la data de defunció vs la de presidencia de la Generalitat, ni pel seu perfil professional i, a mes, a la biografia diu que era nebot de Ferran II, encara que no he aconseguit averiguar per part de qui. La mini-biografia (en paper) de la que disposso sobre els presidents (i que no es més que el que he possat en aquesta entrada), apunta a que el tal Joan d'Aragó, fos realment Joan II de Ribagorça i, aixi ho he fet constar. Raons:
  • A la biografia del Joan d'Aragó president, consta que era comte de Ribagorça; a 1512 el comte de Ribagorça era Joan II. Quadra per dates i per nom.
  • A la biografia del Joan d'Aragó president, consta que va ser virrei de Nàpols a la mort del Gran Capità. A la ES.wiki, figura Joan II de RIbagorça a la llista de virreis, darrera el Gran Capità.
La única cosa que no em quadra es que també consta que va ser lloctinent de la corona d'aragó i a la Llista de Lloctinents del Regne d'Aragó, en les dates que a mi em consta que estava el Joan d'Aragó president, hi figura Alfons d'Aragó que era el fill legitimat de Ferran II i antecesor a Joan II en el comtat de Ribagorça. Com que la llista de lloctinents no se d'on surt i jo no tinc un altre font a ma, de moment, aquest punt no m'amoina.

Salut !!--amador 04:54, 7 ag 2006 (UTC)