Discussió:Masturbació

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Informació no referenciada[modifica]

Trasllado informació de l'article que no està referenciada. Quan trobem una referència ho tornem a posar a l'article amb la referència corresponent. --Sjoel (disc.) 14:49, 1 feb 2022 (CET)[respon]

Pràcticament tota la població sana es masturba des d'edats primerenques fins al final de la seva vida, si la seva salut li ho permet. L'anàlisi de les estadístiques dona com a xifra probable d'homes que es masturben entre el 92% o 94%. Per a les dones, les dades són més insegures per la coneguda inhibició femenina a l'hora de reconèixer aquesta pràctica. Però per l'estudi de les diferents xifres manejades pels recercadors, se sap que es masturben entre el 85% i el 93% de les dones, en conjunt. Si l'anàlisi se centra només en les dones orgàsmiques, i ho és el 90% de la població femenina, es troba que es masturben entre el 91% i el 99% d'aquestes, pràcticament totes. Encara que altres fonts indiquen que el nombre de dones orgàsmiques podria ser molt menor. Segons el Journal of the American Medical Association, el 43% de les dones americanes continua de patir disfuncions que els impedeixen arribar a l'orgasme.
També existeix "gardela" amb aquest significat, la qual també vol dir 'colp fort' o, en l'àmbit esportiu, 'xut fort'.

Propostes de millora[modifica]

  • Història de la masturbació femenina. Mainhes, Rachel P. «La masturbación». A: La tecnología del orgasmo: la histeria, los vibradores y la satisfacción sexual de las mujeres (en castellà), 2010.