Dorotea de Dinamarca

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaDorotea de Dinamarca

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement29 juny 1546 Modifica el valor a Wikidata
Kolding (Dinamarca) Modifica el valor a Wikidata
Mort6 gener 1617 (Julià) Modifica el valor a Wikidata (70 anys)
Celle Modifica el valor a Wikidata
SepulturaFürstengruft (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Regent
Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióregent Modifica el valor a Wikidata
Altres
TítolDuquessa Modifica el valor a Wikidata
FamíliaCasa d'Oldenburg Modifica el valor a Wikidata
CònjugeGuillem de Brunsvic-Lüneburg (1561 (Gregorià)–) Modifica el valor a Wikidata
FillsJordi de Brunsvic-Lüneburg, Clara Gräfin Schwarzburg-Sondershausen, Sibylle of Brunswick-Lüneburg, Johann von Braunschweig-Lüneburg, Magnus von Braunschweig-Lüneburg, Elisabeth von Braunschweig-Lüneburg, Marie von Braunschweig-Lüneburg, Marguerite de Brunswick-Lunebourg, Ernest II de Brunswick-Lunebourg, Frederick IV, duc de Brunswick-Lüneburg, Sophie de Brunswick-Lunebourg, Dorothea de Brunswick-Lüneburg, Christian, Duke of Brunswick-Lüneburg, Auguste Ier de Brunswick-Lunebourg, Anne Ursula von Braunschweig-Lüneburg Modifica el valor a Wikidata
ParesCristià III de Dinamarca Modifica el valor a Wikidata  i Dorotea de Saxònia-Lauenburg Modifica el valor a Wikidata
GermansFrederic II de Dinamarca, Magnus de Holstein, Joan II de Schleswig-Holstein-Sonderburg i Anna de Dinamarca Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata

Find a Grave: 35700358 Modifica el valor a Wikidata

Dorotea de Dinamarca (en alemany Dorothea von Dänemark) va néixer a Kolding (Dinamarca) el 29 de juny de 1546 i va morir a Winsen el 6 de gener de 1617. Era una princesa de la casa d'Oldenburg, filla del rei Cristià III de Dinamarca (1503-1559) i de Dorotea de Saxònia-Lauenburg (1511-1571).

A causa dels atacs de bogeria del seu marit, a partir de 1582, ella va separar-se'n per seguretat. Quan el seu marit va morir, el 1592, es va convertir en regent del seu fill Jordi. Durant el seu regnat, va tenir en diverses ocasions enfrontaments amb els administradors del seu marit, a qui acusava de mala gestió durant el període d'incapacitat mental de Guillem.

Matrimoni i fills[modifica]

El 12 d'octubre de 1561 es va casar amb Guillem de Brunsvic-Lüneburg (1535-1592), fill del duc Ernest I (1497-1546) i de Sofia de Mecklenburg-Schwerin (1508-1541). El matrimoni va tenir els següents fills:

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Dorotea de Dinamarca