E-Notícies

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de lloc webE-Notícies
URLhttps://e-noticies.cat/ Modifica el valor a Wikidata
Tipusdiari en línia Modifica el valor a Wikidata
Llenguacatalà Modifica el valor a Wikidata
CreadorXavier Rius Tejedor Modifica el valor a Wikidata
Llançament2000 Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata
Facebook: e.noticies.cat Twitter (X): enoticiescat TikTok: xavierrius007 Modifica el valor a Wikidata

E-Notícies és un diari digital fundat l'any 2000 pel periodista Xavier Rius, que va exercir de director del mitjà des de la seva creació fins al 2023. El diari, amb seu a Barcelona, té una línia editorial propera al constitucionalisme i compta amb una versió en català i una altra en castellà.

E-Notícies.cat [1]va néixer l'any 2000 de la mà del periodista Xavier Rius i l'empresari Eloi Martín, que actualment exerceix com a Conseller Delegat del mitjà. Després del pas de Rius per diversos diaris com El Mundo o La Vanguardia, van decidir crear un mitjà digital en català editat des de Barcelona i allunyat de les tesis independentistes que eren majoritàries als diaris digitals de Catalunya.

Des de l'octubre del 2023 el diari compta amb una nova propietat, Àlvar Thomàs inverteix per adquirir la majoria d'accions de l'empresa i les cedeix al seu cosí, Carles Borja, en una operació que converteix a aquest últim en accionista majoritari. Arnau Borràs assumeix la direcció del diari.[2]

Crítiques[modifica]

El diari no ha estat exempte de crítiques. El 2015 va ser condemnat a pagar 20.000 euros[3] al periodista Carlos Quílez per intromissió del dret a la intimitat. Anys abans havien sortit comptes falsos com E-bruticies[4] on denunciaven que el seu periodisme era sensacionalista.

Referències[modifica]

  1. «Evolución Audiencia E-NOTICIES - E-NOTICIES.CAT» (en espanyol europeu). [Consulta: 4 octubre 2023].
  2. Brands, E.-N. «E-Notícies inicia una nova etapa», 02-10-2023. [Consulta: 4 octubre 2023].
  3. prnoticias, redacción. «El Supremo condena al digital enoticies a pagar 20.000 euros por vulnerar el derecho de la intimidad» (en castellà), 17-04-2015. [Consulta: 5 octubre 2023].
  4. «Blocat tanca E-brutícies». [Consulta: 5 octubre 2023].

Enllaços externs[modifica]