El Barbot (Santa Coloma Sasserra)

Infotaula de geografia físicaEl Barbot
Imatge
TipusIndret Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaCastellcir (Moianès) Modifica el valor a Wikidata
Map
 41° 47′ 30″ N, 2° 10′ 33″ E / 41.791652°N,2.175868°E / 41.791652; 2.175868

El Barbot és un paratge del terme municipal de Castellcir, a la comarca del Moianès.

Dona el nom al paratge una surgència d'aigua, activa només en temps d'abundor d'aigua subterrània, que surt d'un forat a terra. Per aquest forat arriba a sortir l'aigua projectada des d'una fissura de la roca que fa de base del lloc, que arriba a tenir més d'un pam d'alçada.

El forat del Barbot

Està situat[1] al sud-est de Santa Coloma Sasserra, en el punt de trobada del Torrent del Soler i el Torrent de la Font del Pardal. És a llevant de la masia de Serracaixeta i de la Baga de Santa Coloma, al nord-est de la Torre de Serracaixeta i a ponent de la Roca Mala.

A prop d'aquest lloc hi ha la Font del Barbot i el Pou de glaç de la Font del Barbot.

Referències[modifica]

  1. Cingles de Bertí i de Gallifa [Document cartogràfic] : Gallifa, Vall de S. Miquel, Sots Feréstecs, Sot del Bac, Vall de Neu, Castell Cir, Sauva Negra: mapa topográfico excursionista: topografía procedente del mapa nacional del Instituto Geográfico y Catastral, de otros centros y observaciones directas por el equipo técnico de editorial Alpina / cartografía: A. Bescós; cartografía complementaria y res.tecn. X. Coll. Granollers: Editorial Alpina, 1986. ISBN 84-7011-033-0

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: El Barbot