Elisa Núñez Sánchez

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Elisa María Núñez Sánchez)
Infotaula de personaHonorable Modifica el valor a Wikidata
Elisa Núñez Sánchez

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement25 desembre 1977 Modifica el valor a Wikidata (46 anys)
Elche de la Sierra (província d'Albacete) Modifica el valor a Wikidata
Consellera de Justícia i Interior
19 juliol 2023 –
← Gabriela Bravo Sanestanislao


Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióadvocada, professora d'universitat, política Modifica el valor a Wikidata
PartitPartit Popular de la Comunitat Valenciana (2003–2011)
Vox Modifica el valor a Wikidata

Elisa María Núñez Sánchez (Elche de la Sierra, Castella - la Manxa, 1977)[1] és una jurista, advocada i política valenciana d'origen castellanomanxec, actualment consellera de Justícia i Interior de la Generalitat Valenciana al govern presidit per Carlos Mazón.

Llicenciada en Ciències Religioses per la Universitat Pontifícia de Comillas (Madrid) el 2002, obté el màster en bioètica a la Universitat Catòlica de València el 2009 i segueix amb el doctorat en Dret per la Universitat d'Alacant (2012) amb tesi al voltant del paper de les administracions públiques i les organitzacions religioses en la gestió dels migrants estrangers. El període en què realitza el doctorat ho compagina com a assessora política a la Conselleria d'Immigració i Ciutadania de la Generalitat Valenciana dirigida pel conseller Rafael Blasco i amb Francisco Camps a la presidència del Consell.[2]

Núñez Sánchez ha exercit d'advocada del torn d'ofici en les seccions Matrimonial i Penal del Col·legi d'Advocats de València, professor a la Universitat Catòlica de València i és lletrada acreditada davant el Tribunal eclesiàstic metropolità de València.

Elisa Núñez va mililar a la secció juvenil del Partit Popular (PP) entre el 2003 i el 2011.[1] Després de les eleccions a les Corts Valencianes de 2023 en que el Partit Popular (PP) i Vox aconsegueixen arribar al govern de la Generalitat, Elisa Núñez és nomenada consellera de Justícia i Interior a proposta del partit ultradretà Vox.[3]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 «Fitxa alt càrrec - Generalitat Valenciana». [Consulta: 5 octubre 2023].
  2. S.L, EDICIONES PLAZA. «Vox sorprende en la Conselleria de Justicia con una exasesora en gobiernos del PP» (en castellà). [Consulta: 20 agost 2023].
  3. Ballester, Laura. «La nueva consellera de Justicia fue asesora de las políticas de Inmigración con Rafael Blasco» (en castellà), 19-07-2023. [Consulta: 20 agost 2023].