Escut de la Canyada

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'escutEscut de la Canyada

Escut oficial de la Canyada.
Detalls
TipusEscut d'armes Modifica el valor a Wikidata
Adoptat perla Canyada Modifica el valor a Wikidata
Establert/
rehabilitat
9 juliol 1998 Modifica el valor a Wikidata
EsmaltsAtzur, or i gules Modifica el valor a Wikidata
Càrregues
Clau, escudet i Senyal Reial Modifica el valor a Wikidata

L'escut de la Canyada és el símbol representatiu oficial de la Canyada, municipi del País Valencià, a la comarca de l'Alt Vinalopó. Té el següent blasonament:

« Escut quadrilong de punta redona. En camp d'atzur dues claus d'or en sautor. Al cap, un cairó quadrat recolzat sobre una de les puntes amb les armes reials d'Aragó: d'or, quatre pals de gules. Al timbre, corona reial oberta.[1] »

Història[modifica]

L'escut fou aprovat per Resolució de 9 de juliol de 1998, del conseller de Presidència, publicada en el DOGV núm. 3.346, de 7 d'octubre de 1998.[2]

Les claus al·ludeixen a la posició estratègica del poble, a la vall de Biar, fent frontera amb terres de Castella (el terme de Villena no va passar a formar part del País Valencià fins a la divisió provincial del segle xix, en què fou integrat a Alacant). Els quatre pals del senyal reial recorden que, històricament, la Canyada va estar integrada fins al final del segle xviii al terme municipal de Biar, vila vinculada a la Corona.[1]

Vegeu també[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Escut de la Canyada

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Generalitat Valenciana. Escuts i banderes dels municipis de la Comunitat Valenciana (pdf), 2003, p. 97 [Consulta: 12 setembre 2015]. 
  2. «Resolució de 9 de juliol de 1998, del conseller de Presidència, per la qual s'aprova l'escut de l'Ajuntament de Cañada (Alacant)» (pdf). Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, 3.346, 07-10-1998, pàg. 15.653-15.654 [Consulta: 6 juliol 2017].