Estratègia (desambiguació)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Estratègic)

«Estratègia» té aquests significats:

  • Estratègia , conjunt d'accions planificades sistemàticament en el temps que es duen a terme per aconseguir un determinat fi. Prové del grec ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Stratos = Exèrcit i agein = conductor, guia. S'aplica en diferents contextos:
  • Estratègia empresarial : es refereix al conjunt d'accions planificades anticipadament, l'objectiu és alinear els recursos i potencialitats d'una empresa per a l'assoliment de les seves metes i objectius d'expansió i creixement ...
  • Estratègia de màrqueting : està dirigida a generar productes i serveis que satisfacin les necessitats dels clients, amb més efectivitat que la competència, a fi de generar en el client lleialtat cap a una empresa o una marca. És una part del màrqueting que contribueix a planejar, determinar i coordinar les activitats operatives
  • Estratègia militar : s'anomena d'aquesta manera a la direcció les operacions militars, que parteix d'una anàlisi de les condicions de l'enemic, temps, terreny i mitjans de combat, per tal d'establir l'ús més eficient de les potencialitats de les pròpies tropes, dirigides a aconseguir la derrota de l'adversari al menor cost material, humà, polític i econòmic possible. Per a alguns és el conjunt d'accions que es desenvolupen en el camp de batalla i les mesures preses per conduir un enfrontament armat.
  • Estratègia (joc) : gènere de jocs en què es té en compte l'anàlisi de les variables que incideixen en la victòria o la derrota, per la definició d'una proposta de valor apunte les capacitats pròpies i exploti els desavantatges de l'adversari amb la finalitat d'obtenir la victòria ja sigui política, militar o econòmica.
  • Estratègia evolutiva : mètodes computacionals que treballen amb una població d'individus que pertanyen al domini dels nombres reals.
  • Estratègia en els escacs : té a veure amb l'avaluació de posicions d'escacs i amb l'elaboració d'objectius i tàctiques a llarg termini per als moviments futurs.
  • Estratègia directiva És la que realitzen els grups de treball de manera consensada per a la resolució d'un problema específic.
  • Estratègia (pensament) : mètode de pensament que pot ser emprat per a la resolució de problemes de manera creativa.
  • Estratègia (planificació) : és el procés de desenvolupament i implementació de plans per assolir propòsits i objectius. Una de les eines més usuals en aquest tipus de planificació és l'Anàlisi DAFO