Façana de l'antiga Can Bou

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Façana de l'antiga Can Bou
Imatge
Dades
TipusCasa Modifica el valor a Wikidata
Construcciósegle XVI Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura gòtica
arquitectura del Renaixement Modifica el valor a Wikidata
Altitud44 m Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaUllastret (Baix Empordà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióC. Notaria Modifica el valor a Wikidata
Map
 42° 00′ 04″ N, 3° 04′ 00″ E / 42.001°N,3.06671°E / 42.001; 3.06671
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC7504 Modifica el valor a Wikidata

La Façana de l'antiga Can Bou és una obra amb elements gòtics i renaixentistes d'Ullastret (Baix Empordà) inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Edifici civil.- L'actual casal dit Can Bou, dels segles XVII-XVIII, té façana principal al carrer Major. A la tanca de la part posterior del pati que queda al darrere, la qual dona al carrer de la Notaria, hi ha restes d'una notable façana del segle xvi, corresponent al casal més antic, ja derruït. Hi ha un portal adovellat i un finestral -ara tapiat- gòtico-renaixentista de dos arcs conopials amb arabesc, gran emblema al damunt (erosionat) que simulen sostenir dos personatges alats; una motlluramènsules en forma de caps humans. Aquest finestral és molt semblant al de Can Torroella, al mateix poble; segurament ambdues obertures decorades són de la mateixa mà. Ho acaba de confirmar l'existència d'un carreu amb una àliga esculpida, avui col·locat, fora del lloc original, al parament interior del mur. Aquest element el retrobem com a coronament al finestral de Can Torroella; cal suposar que tenia la mateixa situació aquí. A la façana hi ha una altra finestra petita, d'arc suposar que tenia la mateixa situació aquí. A la façana hi ha una altra finestra petita, d'arc conopial. El mur té una pàtina molt acusada per estar encarat a tramuntana, per aquest motiu el fragment escultòric menys erosionat és l'àliga esmentada. L'aparell del mur és de rebles lligats amb morter; les obertures de pedres ben tallades.[1]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Façana de l'antiga Can Bou
  1. «Façana de l'antiga Can Bou». Inventari del Patrimoni Arquitectònic. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 24 desembre 2018].