Fang!

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de programa audiovisualFang!
Tipusprograma de televisió Modifica el valor a Wikidata
Gènereconcurs televisiu Modifica el valor a Wikidata
PresentadorShalana Rodríguez Cruz
Marc Andreu Rosich Modifica el valor a Wikidata
País de produccióEspanya Modifica el valor a Wikidata
Llengua originalcatalà Modifica el valor a Wikidata
Canal originalSX3 Modifica el valor a Wikidata
Durada dels capítols35 min Modifica el valor a Wikidata
Primer programa19 abril 2024 Modifica el valor a Wikidata
Temporades1 Modifica el valor a Wikidata
Episodis12 Modifica el valor a Wikidata
Més informació
Web oficialccma.cat… Modifica el valor a Wikidata

Fang! és un programa de televisió estrenat el 19 d'abril de 2024 al SX3. És un concurs escolar que té com a objectiu promoure el català i entretenir amb una barreja de formats com El gran dictat i Takeshi's Castle. A cada programa hi participen nens i nenes de sisè de primària de dues escoles de diferents localitats de Catalunya.[1][2] Està presentat per la influencer i professora Shalana Rodríguez i el comunicador i exconcursant d'El llop d'Àngel Llàcer, Marc Andreu Rosich.[3]

A cada programa hi ha quatre proves diferents: "La bassa de lletres", "Vola la bola", "Avall que fa baixada" i "La paraula infiltrada". En cadascuna, els nens i nenes han de resoldre proves relacionades amb el bon ús del català: des de formar paraules amb unes lletres concretes, fins a endevinar paraules ocultes de lletres de cançons catalanes, saber el significat de frases fetes, com fan els rodolins, repetir embarbussaments o tenir clara l'escriptura, sense faltes d'ortografia.

L'escola guanyadora s'endú, com a premi, una excursió d'un dia a un parc d'atraccions amb tota la classe.[4]

Referències[modifica]

  1. «Un millar de alumnos catalanes ponen a prueba su dominio de la lengua en el concurso ‘¡Fang!’» (en castellà), 18-04-2024. [Consulta: 11 maig 2024].
  2. «Un concurs lingüístic amb fang o educació afectivosexual, novetats del SX3». Racó Català, 10-10-2023. [Consulta: 11 maig 2024].
  3. «Així és "Fang!", el nou concurs del 3Cat i el SX3 amb la productora de la sèrie "Jo mai mai"». El Món de la Tele, 18-04-2024. [Consulta: 11 maig 2024].
  4. «Fang!». CCMA, 17-05-2024. [Consulta: 11 maig 2024].