Federico del Barrio

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFederico del Barrio
Biografia
Naixement1r gener 1957 Modifica el valor a Wikidata (67 anys)
Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióautor de còmic Modifica el valor a Wikidata

Federico del Barrio, és el nom artístic de Federico vicente Barrio Jimenez, aquest Autor de còmics i il·lustrador. va néixer l'1 de gener de 1957 a Madrid.

Biografia i obra[modifica]

Federico del Barrio, neix l'1 de gener de 1957 a Madrid. Va iniciar, la seva carrera professional a principis dels anys vuitanta, publicant els seus treballs a les revistes de còmics, Totem, Bumerang i Rambla. El 1982, va publicar a la revista Cimoc la sèrie "Tierrra S.A." amb guió de Francisco Pérez Navarro.

El reconeixement, li va arribar arran de la seva feina a la revista "Madriz", és per aquesta feina que la teòrica, Francesca Lladó, a la seva classificació de dibuixants i guionistes de l'anomenat, Boom del còmic per a adults, l'adscriu a l'escola de madriz, juntament amb Jorge Arranz, Ana Juan o Raul.[1] També publica a Medios Revueltos i el Ojo Clinico.

Amb el guionista, Felipe Hernández Cava, va fer la tetralogia titulada Las Memorias de Amoros, composta per Firmado: Mister Foo, Luz de un Siglo Muerto, Las Almas Calmas i Ars Profética així com La Conjura, que era la segona part, d'una trilogia sobre Lope de Aguirre i el artefacto perverso, que es va editar el 1994, A més a més fa treballs d'il·lustració per diferents mitjans.

El 2010 va editar juntament amb Mai Prol, una adaptació del conte, El Hombre de Arena, d'Ernst Theodor Amadeus Hoffmann a l'editorial, Edicions de Ponent.

Valoració Critica[modifica]

De les seves virtuts s'ha destacat, la seva renovació de la lectura convencional, de les pàgines (obertura de l'espai escènic, alteració de l'ordre i descomposició dels temps suposats) i a les tires (posicionament independent de la Cartel·la) [2]

Enllaços externs[modifica]

Referències[modifica]

  1. Lladó Pol, Francesca. Los comics de la transición (el boom del cómic adulto 1975-1984). Barcelona: Glénat, 2001. ISBN 84-8449-108-0. 
  2. Cuadrado, Jesús a "Inútil II. La mirada oblicua, por si acaso", sèrie "El Octavo Pasajero", nº. 3, per "El maquinista" nº 4, València, 09/1991.