Flea

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFlea

Flea actuant amb els Red Hot Chili Peppers al Castell de Slane el 23 d'agost de 2003.
Biografia
NaixementMichael Peter Balzary
16 octubre 1962 Modifica el valor a Wikidata (61 anys)
Melbourne (Austràlia) Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióFairfax High School
USC Thornton School of Music Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióbaixista, músic, actor de televisió, pianista, cantant, actor de cinema, trompetista, actor, actor de veu Modifica el valor a Wikidata
Activitat1983–present
OcupadorRed Hot Chili Peppers
Jane's Addiction Modifica el valor a Wikidata
Membre de
GènereFunk rock, rock alternatiu, punk rock
InstrumentBaix elèctric, trompeta, contrabaix, piano, veu
Instrument destacatModulus Flea Bass
Fender Jazz Bass
Music Man Stingray
Fleabass
Fender Precision Bass
Segell discogràficWarner Bros. Records, EMI
Artistes relacionatsRed Hot Chili Peppers, Fear, Jane's Addiction, John Frusciante, What Is This?, Dead Kennedys, The Mars Volta, Atoms for Peace, River Phoenix, Rage Against the Machine, Incubus
Família
CònjugeMelody Ehsani (en) Tradueix
Frankie Rayder (2005–) Modifica el valor a Wikidata
ParellaFrankie Rayder Modifica el valor a Wikidata

Lloc webredhotchilipeppers.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: nm0281359 Allocine: 38889 Allmovie: p23832 TV.com: people/flea TMDB.org: 1237
Facebook: flea Twitter (X): flea333 Musicbrainz: 2dc7a305-7a8c-4fcc-add4-5e9def0a9a0d Songkick: 559799 Discogs: 39600 Allmusic: mn0000182155 Modifica el valor a Wikidata

Michael Peter Balzary (nascut el 16 d'octubre de 1962), conegut pel seu nom artístic Flea, és un baixista, trompetista i actor ocasional estatunidenc d'origen australià. És més conegut per ser el baixista, cofundador, i un dels components del grup de rock Red Hot Chili Peppers. Flea també és el cofundador del Conservatori de Siverlake de Música, una organització sense ànim de lucre fundada el 2001 per ensenyar música.

La seva feina amb el grup inclou diferents estils musicals, des de slaps agressius amb el baix fins a tècniques menys estridents i més melòdiques. Amb influències de la música funk i del punk rock, Flea se centra en tècniques més simplistes i minimalistes amb tocs de complexitat que s'han d'utilitzar amb moderació.

A part de Red Hot Chili Peppers, ha col·laborat amb diferents artistes, com Jane's Addiction, Thom Yorke (Atoms for Peace), The Mars Volta, i Alanis Morissette.

Originalment un prodigi amb la trompeta, Flea va aprendre a tocar el baix a l'institut d'un amic seu i futur guitarrista dels Red Hot Chili Peppers Hillel Slovak, qui necessitava un baix pel seu grup Anthym. Flea es va unir al grup, però en va marxar pocs mesos després per tocar al grup de punk rock Fear. Poc després va tornar amb Slovak per formar una banda juntament amb dos amics més, Anthony Kiedis i Jack Irons. D'aquesta unió en va sorgir els Red Hot Chili Peppers.

Flea ha fet diverses aparicions en pel·lícules, com Back to the Future Part II (1989) i Part III (1990), Por i fàstic a Las Vegas (Fear and Loathing in Las Vegas) (1998), My Own Private Idaho (1991), Suburbia (1984) i The Big Lebowski (1998).

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Flea