Frank Stephen Baldwin

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaFrank Stephen Baldwin

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement10 abril 1838 Modifica el valor a Wikidata
New Hartford (Connecticut) Modifica el valor a Wikidata
Mort8 abril 1925 Modifica el valor a Wikidata (86 anys)
Denville Township (Nova Jersey) (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
SepulturaFiladèlfia Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUnion College Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióinventor, informàtic Modifica el valor a Wikidata
Premis
Signatura
Modifica el valor a Wikidata
Croquis de la calculadora de Baldwin

Frank Stephen Baldwin (New Hartford, 10 d'abril de 1838 - Denville Township, 8 d'abril de 1925) va ser un inventor i matemàtic estatunidenc conegut per haver estat el primer gran constructor de màquines calculadores mecàniques.

La seva família es va traslladar a Nunda (Nova York) quan només tenia dos anys. En aquesta població va fer els seus estudis, fins que el 1854 va ingressar al Union College de Schenectady (New York); però no va poder acabar els seus estudis perquè el seu pare va tenir un accident que el va deixar impedit i va haver de prendre la direcció del negoci familiar.[1]

El 1869 va anar a Saint Louis com gerent d'uns molins i, a partir, d'aquesta època es va dedicar més intensament a desenvolupar els seus propis invents.[1] El 1873, l'any després de casar-se, es van traslladar a Williamsport (Pennsilvània), on va començar a construir i vendre màquines de calcular que va designar amb el nom d'aritmòmetres. Les màquines consistien en un disc mòbil amb pínnules que es podien estendre fora del disc.[2]

A partir de 1911 es va associar amb Jay Randolph Monroe per impulsar la Monroe Calculating Machine Co. que va estar fabricant aquestes màquines fins al 1971.

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Monroe, 1926, p. web.
  2. Cortada, 1993, p. 28.

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Frank Stephen Baldwin
  • O'Connor, John J.; Robertson, Edmund F. «Frank Stephen Baldwin» (en anglès). MacTutor History of Mathematics archive. School of Mathematics and Statistics, University of St Andrews, Scotland. (anglès)