Fundació Roca i Galès

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióFundació Roca i Galès
Dades
Tipusorganització Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicafundació Modifica el valor a Wikidata
Altres
Premis

Lloc webrocagales.cat Modifica el valor a Wikidata

La Fundació Roca Galès és una fundació cultural privada catalana.

Història[modifica]

La constitució de la Fundació Roca Galès prové del sobrant de la liquidació del patrimoni de la Caixa de Crèdit i Estalvi de Barcelona.[1] El 15 d'octubre de 1975 la Junta general en va acordar la seva dissolució i amb el sobrant constituir la fundació destinada a l'estudi i la promoció del cooperativisme i la defensa del patrimoni natural català i del benestar social. Els promotors es van inspirar en la persona del cooperativista Josep Roca i Galès per donar nom a la fundació. Josep Roca Galès (Barcelona, 1828-1891), fou dirigent obrer, cooperativista i republicà, i principal capdavanter d'aquesta tendència a Catalunya. El 1866 funda la revista La Asociación destinada a divulgar els principis de la cooperació, a través de la qual sovint parlava de cooperativisme, afirmant que era la solució dels problemes plantejats a la classe obrera.

Objectius [cal citació][modifica]

La Fundació Roca Galès és una fundació cultural privada de promoció, constituïda el 6 de juliol de 1976 que es regeix pel Llibre tercer del Codi Civil de Catalunya, relatiu a les persones jurídiques. Segons figura a la Carta fundacional i als Estatuts, la Fundació Roca Galès fou constituïda per dur a terme les finalitats de:

  • L'estudi i la promoció del cooperativisme a Catalunya i dels seus principis i valors.
  • El coneixement i defensa del patrimoni natural i del benestar social dins l'àmbit cultural català.

Àmbits de treball [cal citació][modifica]

La Fundació Roca Galès promou el cooperativisme, la defensa del medi ambient i del benestar social, amb les següents activitats:

Llibres publicats

Col·lecció cooperativistes catalans

Referències[modifica]