Gabriella de Lucia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGabriella de Lucia
Biografia
Naixement1976 Modifica el valor a Wikidata (47/48 anys)
Dades personals
FormacióUniversitat de Múnic - Philosophiæ doctor (–2004) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióastrofísica Modifica el valor a Wikidata
Membre de

Gabriella de Lucia és una astrofísica italiana. Va obtenir un doctorat en astrofísica teòrica a l'Institut Max-Planck d'Astrofísica (MPA, Garching, Alemanya) el 2004. En el mateix any, se li va oferir a 3 anys (més tard es va estendre a 5 anys) posició postdoctoral a l'Institut Max-Planck d'Astrofísica (MPA). El 2008, va ser guardonada amb una beca per a investigadors independents a partir del Consell Europeu de Recerca per establir un petit grup de recerca a l'Observatori astronòmic de Trieste, on es va traslladar com a Investigadora Sènior el 2009. Actualment és astrònoma de l'Institut Nacional d'Astrofísica italià l'Observatori astronòmic de Trieste.

Ha fet contribucions importants a la connexió entre els models teòrics de formació de l'estructura i les propietats observades de les galàxies en diferents èpoques còsmiques. Ha explorat aquesta connexió utilitzant diverses tècniques innovadores, que han portat a importants revisions a les interpretacions convencionals de les propietats observades de les galàxies. Els models que ha desenvolupat han donat una nova forma a la nostra comprensió dels processos físics que impulsen l'evolució de les galàxies i, en particular, de com aquestes depenen de l'entorn en el qual les galàxies resideixen.

Premis[modifica]

Gabriella de Lucia va obtenir el Premi MERAC 2013 al Millor Investigador de Carrera Primerenc en Teòrica Astrofísica, pel seu treball en el teòric modelatge de la formació de galàxies i la seva evolució. Els models que ha desenvolupat han donat una nova forma a la nostra comprensió dels processos físics que impulsen l'evolució de les galàxies i, en particular, de com aquestes depenen de l'entorn en què les galàxies resideixen.[1]

Referències[modifica]