Gatopardo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de publicacions periòdiquesGatopardo
TipusRevista
Fitxa
LlenguaCastellà
Data d'inici1999
Director editorialGuillermo Osorno
Lloc de publicacióCiutat de Mèxic
EstatMèxic Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
PeriodicitatMensual
GènereCultura, actualitat
EditorialEditorial Mapas
Identificadors
ISSN0124-616X
OCLC47261589 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webwww.gatopardo.com

Gatopardo és una revista de periodisme narratiu mensual fundada a Colòmbia per Miguel Silva i Rafael Molano i editada per Grupo de Publicaciones Latinoamericanas. Mantenint la idea original de la publicació, Gatopardo va veure la llum com una revista llatinoamericana de cròniques i reportatges sota la convicció que hi ha cronistes en el continent amb grans capacitats i lectors interessats en els temes de tota la regió. Es distribueix a Argentina, Mèxic, Colòmbia, Panamà, Veneçuela, Xile, Perú, Uruguai, Costa Rica, Equador, Puerto Rico, Miami i Nova York.

L'actualitat i les històries particulars comparteixen espai en aquesta publicació. A partir del número 70 (juliol de 2006) Gatopardo va canviar el seu domicili a la ciutat de Mèxic, mantenint la mateixa línia editorial. Ha inspirat algunes publicacions del mateix gènere com a Etiqueta Negra, o FronteraD.[1] És publicada per Editorial Mapas. Han col·laborat amb la revista Ernesto Sabato, Tomás Eloy Martínez, Antonio Tabucchi, Juan Villoro, Carlos Fuentes, Martín Caparrós, Alma Guillermoprieto, Leila Guerriero entre altres cronistes llatinoamericans. El nom de la revista es basa en el nom de la novel·la El Gattopardo, de Giuseppe Tomasi di Lampedusa.

Referències[modifica]

  1. Rodríguez Rodríguez, Jorge Miguel; albalad Aiguabella, José María. «El periodismo narrativo en la era de internet». A: Crónica y mirada. Madrid: Libros del KO, 2013, pp. 85 - 121. ISBN 978-84-16001-01-9. 

Enllaços externs[modifica]