Germano Almeida

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaGermano Almeida

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement31 juliol 1945 Modifica el valor a Wikidata (78 anys)
illa de Boa Vista Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
NacionalitatCap Verd Cap Verd
FormacióUniversitat de Lisboa
Activitat
Lloc de treball Mindelo (1979–) Modifica el valor a Wikidata
OcupacióEscriptor
Activitat1982 Modifica el valor a Wikidata –
GènereNarració, novel·la
LlenguaPortuguès
Obra
Obres destacables
O meu Poeta (1992)
Premis

IMDB: nm0206945 Goodreads author: 583597 Modifica el valor a Wikidata

Germano Almeida (Boa Vista, 1945) és un escriptor i advocat de Cap Verd. Va estudiar dret a la Universitat Clàssica de Lisboa i exerceix l'advocacia a l'illa de São Vicente. Les seves novel·les s'han traduït a diverses llengües. Germano Almeida també és el fundador de la revista Ponto & Vírgula i del periòdic Aguaviva, i des de 1989 és director de la casa editorial Ilhéu.[1]

El seu estil es caracteritza per utilitzar magistralment l'humor i la sàtira, al mateix temps que denuncia la hipocresia de la societat capverdiana, asfixiada durant els primers anys de la independència per un règim de partit únic. Un bon exemple del seu mordaç humor és la novel·la O meu Poeta, una obra de llarg alè on l'autor satiritza amb refinats sarcasmes la realitat de Cap Verd. Es considera que es tracta de la primera novel·la veritablement nacional.

La seva primera obra fou O dia das calças roladas (1983) en el que narra el desenvolupament d'una vaga a l'illa de Santo Antão. Va escriure la novel·la O Testamento do Senhor Napumoceno da Silva Araújo que tracta sobre un home de negocis que es va tornar filantrop i que deixa la seva fortuna a la seva filla il·legítima. Quan arriba la independència es mostra com un vestigi del colonialisme. Es faria una pel·lícula sobre la novel·la en 1997 i va ser dirigida pel portuguès Francisco Manso,[2] i va obtenir un premi al principal festival de cinema de Brasil, el Festival de Cinema de Gramado. En 1999 va publicar Dona Pura e os Camaradas de Abril, una història sobre la revolució dels clavells a Portugal. Cabo Verde – Viagem pela história das ilhas, publicada en 2003 va ser la seva presentació històrica de totes les nou illes habitades que constitueixen Cap Verd. Els seus darrers treballs publicats foren Eva en 2006 i De Monte Cara vê-se o mundo en 2014.

Obres[modifica]

Referències[modifica]

  1. «Còpia arxivada». Arxivat de l'original el 2009-01-17. [Consulta: 7 juny 2016].
  2. Puyol, Johanna. «Entrevista con Germano Almeida: Cabo Verde, entre el humor y el compromiso» p. 5, no. 271.  : La Jibarilla. La Habana, 2006.

Bibliografia[modifica]

  • Paula Gândara: Construindo Germano Almeida : a consciência da desconstrução. Vega, Lisbon 2008, ISBN 978-972-699875-4.
  • Maria Manuela Lopes Guerreiro: Germano de Almeida e a nova escrita cabo-verdiana : um estudo de O Testamento do Sr. Napomuceno da Silva Araújo. Centro Cultura Português, Praia/Mindelo 1998.

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]