Ginza

Plantilla:Infotaula geografia políticaGinza
銀座 (ja) Modifica el valor a Wikidata
Imatge

Epònimginza (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Localització
Map
 35° 40′ 01″ N, 139° 46′ 02″ E / 35.66682°N,139.76717°E / 35.66682; 139.76717
EstatJapó
Prefectura metropolitanaTòquio
Districte especialChūō Modifica el valor a Wikidata
Conté la subdivisió
Dades històriques
Creació1612 Modifica el valor a Wikidata
Esdeveniment clau
3 abril 1872Great Ginza Fire (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Lloc webginza.jp Modifica el valor a Wikidata
Instagram: ginzaofficial Modifica el valor a Wikidata
Edifici San'ai, a la cantonada de Yom-Chome

Ginza (銀座) és un districte del barri especial de Chūō, a Tòquio (Japó). Ginza està situat al sud de Yaesu i Kyobashi, a l'oest del districte de Tsukiji, l'est de Yurakucho i Uchisaiwaicho i al nord de Shinbashi. És famós per la concentració de grans magatzems, botigues i restaurants.

Ginza era un territori pantanós durant l'època en què Tokugawa Ieyasu es traslladà a Edo. Els comerciants van començar a poblar l'àrea, fins que el 1612 es va construir una casa de la moneda a la zona, la qual va donar-li el nom, ja que Ginza significa "lloc de la plata".

La urbanització va ser arrasada pel foc el 1872, i l'arquitecte anglès Thomas Waters fou l'encarregat de la seva reconstrucció. Aleshores, la zona es va veure poblada amb edificis de dos i tres pisos, juntament amb un passeig comercial al carrer que unia el pont Shinbashi amb el pont Kyōbashi. La majoria d'aquests edificis es van anar derruint per donar pas a construccions més grans. En sobreviu la botiga departamental Wako, a Chuo-Dori.

Al llarg del segle xx, Ginza va concentrar les influències occidentals més importants del país, el que s'ha vist reforçat per la localització dels centres corporatius de diverses companyies transnacionals, com la Sony Corporation.

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Ginza