Governador General de les Índies Orientals Neerlandeses

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Governador de Formosa)

El Governador General de les Índies Orientals Neerlandeses ( Gouverneur-Generaal van Nederlands-Índia ) era el màxim representant dels Països Baixos en les Índies Orientals Neerlandeses entre 1610 i el reconeixement neerlandes de la independència d'Indonèsia el 1949.

Els primers governadors generals van ser nomenats per la Companyia Holandesa de les Índies Orientals ( Vereenigde Oostindische Compagnie , o VOC). Després que la VOC fos dissolta oficialment el 1800,[1] les possessions territorials de la VOC van ser nacionalitzades pel Govern neerlandès com les Índies Orientals Neerlandeses, una colònia dels Països Baixos. Els governadors generals van ser designats pel Govern neerlandès.

Sota el període de control britànic (1811-1816), la posició equivalent era la de Tinent Governador ( Lieutenant-Governor ), dels quals el més notable va ser Thomas Stamford Raffles. Entre 1942 i 1945, mentre Hubertus Johannes van Mook era el Governador General nominal, la zona estava sota control japonès, i va ser governada per dos governadors, en Java i Sumatra. Després de 1948 a les negociacions per a la independència, la posició position era la d'Alt Comissionat de la Corona a les Índies Orientals Neerlandeses ( High Commissioner of the Crown in the Dutch East Indies ).

Llista de Governadors Generals[modifica]

Companyia Holandesa de les Índies Orientals[modifica]

Governadors Generals de les Índies Orientals Neerlandeses (1610-1709).

Índies Orientals Neerlandeses[modifica]

Governadors Generals de les Índies Orientals Neerlandeses (1797-1851).
Governadors Generals de les Índies Orientals Neerlandeses (1851-1931).

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. Ricklefs, M.C.. A History of Modern Indonèsia Since c.1300, 2nd Edition. London: MacMillan, 1991, p. 110. ISBN 0-333-57689-6. 

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Governador General de les Índies Orientals Neerlandeses