Garí de Sion

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Guérin de Sion)
Infotaula de personaGarí de Sion

Modifica el valor a Wikidata
Nom original(fr) Guérin Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1065 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata
Pont-à-Mousson Modifica el valor a Wikidata
Mort27 agost 1150 (Gregorià) Modifica el valor a Wikidata (84/85 anys)
Saint-Jean-d'Aulps Modifica el valor a Wikidata
Bisbe de Sion
1138 – 1150
Abat abadia d'Aulps
1138
Bisbe

Diòcesi: bisbat de Sion
Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
ReligióEsglésia Catòlica Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciósacerdot Modifica el valor a Wikidata
Orde religiósOrde de sant Benet Modifica el valor a Wikidata
Enaltiment
Festivitat27 d'agost Modifica el valor a Wikidata

Garí de Sion (1065, Pont-à-Mousson - 27 d'agost de 1150, Aulps) fou un bisbe de Sion. És considerat com a sant per l'Església Catòlica, la seva festivitat és el 27 d'agost.

Biografia[modifica]

Garí nasqué a Pont-à-Mousson el 1065 al si d'una família noble. Prengué l'hàbit a Molesmes, sota la tutela de Sant Robert. Les dades a partir d'aquí són incertes. Hom creu que, entre el 1090 i el 1094, Guérin, juntament amb el seu germà Guides, es retirà a Aulps, al Comtat de Savoia, per fundar-hi un monestir. Quan morí el seu germà, el 1113, Guérin el succeí com a abat del monestir. El 1120 obtingué de part del Papa Calixt II la independència jurisdiccional de Molesmes i unir-se a la de Clairvaux. El 1138 acceptà per part del Papa Innocenci II el càrrec de bisbe de Sion. Com a bisbe donà mostres de gran austeritat en el càrrec de la diòcesi. Morí el 27 d'agost del 1150.

Veneració[modifica]

Les relíquies de Guérin foren objecte de veneració gairebé en el mateix moment de la seva mort. Per salvar-lo dels possibles atacs dels antimonàrquics de la Revolució Francesa, el 1794 foren guardades en un lloc segur fins al 1804, quan les seves relíquies foren dipositades a l'església parroquial de Sant Joan d'Aulps. El 1886 les seves restes foren traslladades a la nova església de Plan d'Avau. El 1873 algunes relíquies foren cedides a Jeuxey, als Vosges.