Hamílcar (governador a Locres Epizefiris)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHamílcar
Activitat
Ocupaciómilitar Modifica el valor a Wikidata

Hamílcar (grec antic: Ἀμίλχαρ, llatí: Hamilcar) va ser un general cartaginès de l'exèrcit d'Hanníbal durant la Segona Guerra Púnica que va destacar per les seves operacions a la Magna Grècia.

L'any 215 aC va ser enviat, juntament amb Hannó, al Brútium, i Hanníbal li va encomanar la missió de conquerir la ciutat de Locres Epizefiris. Amb l'ajuda dels brutis, va capturar nombrosos locris que fugien i va aconseguir signar un tractat per la capitulació de la ciutat, el comandament de la qual romangué a càrrec seu, com a governador. Segons les fonts romanes, Hamílcar va exercir aquest càrrec amb crueltat i extorsió.[1][2]

Els locris no actuaren amb fidelitat, i ajudaren el prefecte Luci Atili i els seus homes a fugir de la ciutat, cap a Règium. Així, el control cartaginès sobre la ciutat s'anà afeblint, fins que Hamílcar s'hagué de fortificar a la ciutadella de la ciutat i va demanar auxili a Hanníbal. Finalment, el 205 aC, el propretor Quint Plemini va arribar a la ciutat i va capturar la ciutadella; Hamílcar es va retirar a una altra fortificació de la ciutat, esperant els reforços d'Hanníbal, però l'arribada d'Escipió el va forçar a renunciar a la ciutat i a fugir cap a les muntanyes Lacínies.[1][2]

Referències[modifica]

  1. 1,0 1,1 Geus, Klaus. «Hamilcar 12». A: Prosopographie der literarisch bezeugten Karthager. Leuven: Peeters, 1994, p. 60 (Orientalia Lovaniensia Analecta, 59 = Studia Phoenicia, 13). 
  2. 2,0 2,1 Smith, William (ed.). «12.Hamilcar». A Dictionary of Greek and Roman biography and mythology. [Consulta: 28 juliol 2022].