Heide Hatry

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaHeide Hatry

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement1965 Modifica el valor a Wikidata (58/59 anys)
Sindelfingen (Alemanya) Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballFotografia Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciópintora, artista visual Modifica el valor a Wikidata

Heide Hatry (Sindelfingen, Alemanya, 12 de juny de 1965) és una artista neoconceptual d'origen alemany resident a Nova York, que també realitza tasques com a editora i comissària artística. La seva obra, sovint vinculada amb la corporalitat o construïda amb materials orgànics com carn o òrgans d'animals, ha provocat controvèrsia i ha estat considerada terrorífica, repulsiva o sensacionalista per alguns crítics, mentre que uns altres l'han qualificada com a "provocadora imaginativa", "una força de la natura..., una artista i humanista que fa una abnegada contribució a la vida", els treballs de la qual provoquen una "reacció semblant a la d'haver presenciat un assassinat".[1][2][3] La seva obra manté semblances conceptuals (i materials) amb la de Joseph Beuys, Damien Hirst, Dieter Roth, Jana Sterbak i Louise Bourgeois.

Referències[modifica]

  1. Robert Shuster. «Introducing Heide Hatry, … Three New York City artists you probably don't know, but should» (en anglès). Village Voice. Arxivat de l'original el 2014-02-02. [Consulta: 20 juny 2016].
  2. Macu Moran. «Controversy Surrounds Artist Heide Hatry Success – Heads and Tales in Madrid During ARCO 2010» (en anglès). Prnewswire..
  3. Julie Oakes. «Heide Hatry» (en anglès). The Drawers.