Al cor del mar

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Aquesta és una versió anterior d'aquesta pàgina, de data 02:18, 12 ago 2016 amb l'última edició de JoRobot (discussió | contribucions). Pot tenir inexactituds o contingut no apropiat no present en la versió actual.
Infotaula de pel·lículaAl cor del mar
In the Heart of the Sea
Fitxa
DireccióRon Howard
Protagonistes
Producció
GuióCharles Leavitt
MúsicaRoque Baños
FotografiaAnthony Dod Mantle
Muntatge
ProductoraImagine Entertainment, Village Roadshow Pictures i Warner Bros. Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorWarner Bros. Pictures
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Austràlia
Regne Unit
Canadà
Estrena2015
Durada121 minuts[1]
Idioma originalAnglès
RodatgeWarner Bros. Studios, Leavesden, La Gomera, Lanzarote i Londres Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Format1.85:1 Modifica el valor a Wikidata
Pressupost100 milions[2]
Recaptació93,8 milions[2]
Descripció
Basat enIn the Heart of the Sea Modifica el valor a Wikidata
Gèneredrama, cinema d'acció i pel·lícula basada en un llibre Modifica el valor a Wikidata
Qualificació MPAAPG-13 Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióNantucket, Atacames, Illa Ducie, oceà Pacífic i Atlàntic sud Modifica el valor a Wikidata
Època d'ambientaciófebrer de 1850 i 1820 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webintheheartoftheseamovie.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt1390411 Filmaffinity: 866353 Allocine: 144338 Rottentomatoes: m/in_the_heart_of_the_sea Letterboxd: in-the-heart-of-the-sea Mojo: heartofthesea Allmovie: v586688 Metacritic: movie/in-the-heart-of-the-sea TMDB.org: 205775 Modifica el valor a Wikidata

In the Heart of the Sea és una pel·lícula americana dramàtica i supervivència biogràfica de 2015 basada en el llibre sense ficció del mateix nom de 2000 de Nathaniel Philbrick, sobre l'enfonsament del vaixell balener Essex en 1820, un esdeveniment que va inspirar la novel·la de Moby-Dick. Va ser dirigit i produït per Ron Howard i escrit per Charles Leavitt, la pel·lícula està protagonitzada per Chris Hemsworth, Benjamin Walker, Cillian Murphy, Tom Holland, Ben Whishaw, i Brendan Gleeson. Es va estrenar a la Ciutat de Nova York el 7 de desembre de 2015 i es va estrenar als cinemes dels Estats Units l'11 de desembre del mateix any per Warner Bros. Pictures. In the Heart of the Sea va obtenir uns guanys de $93,8 milions contra un pressupost de $100 milions.[2]

Argument

En 1850, l'autor Herman Melville visita al posader Thomas Nickerson, l'últim supervivent de l'última travessia del balener Essex, oferint diners a canvi de la seva història. Nickerson inicialment es va negar, però finalment accedeix quan la seva esposa intervé.

La història és al voltant del 1820: una societat de caça de balenes a Nantucket, va reinstal·lar l'Essex per participar en el comerç d'oli de balena lucratiu, Nickerson tenint 14 anys d'edat s'uneix a la tripulació com un grumet. Els propietaris contracten al balener veterà Owen Chase com a primer oficial, a pesar que està decebut per no rebre la comissió d'un capità. El capità és George Pollard, un mariner sense experiència d'una família de la caça de balenes establert que enveja l'habilitat i la popularitat de la caça. Chase i Pollard s'enfaden, la qual cosa porta Pollard per navegar en una tempesta en contra del consell de Chase, gairebé enfonsa el vaixell. Els dos estan d'acord a posar les seves diferències a un costat en lloc d'arriscar la seva reputació en tornar a port sense finalitats de lucre, i aviat, la tripulació mata la seva primera balena.

No obstant això, tres mesos passen sense més èxits, i Pollard s'adona que l'Oceà Atlàntic contempla cap albirament de balenes. L'Essex navega pel Pacífic amb l'esperança de tenir millor sort en la captura de balenes. En Atacamas, Equador, els oficials escolten un capità espanyol que els diu la seva tripulació va trobar abundants balenes en "Terres offshore", 2.000 milles a l'oest, però afirma que una venjativa "balena blanca" va destruir el seu vaixell, matant a sis dels seus homes. Sense creure's la història, Pollard i Chase porten a l'oest l'expedició. Ells troben els terrenys pertorbats, però quan llancen els vaixells baleners, la balena blanca, un enorme catxalot albí toro, els ataca danyant els vaixells i capgira una barca. Es llancen arpons per perseguir-lo des de la coberta de l'Essex, però la balena aconsegueix matar a dos homes. La tripulació abandona l'Essex enfonsant-se en els tres vaixells baleners intactes, i ha de navegar centenars de milles de la costa amb subministraments molt limitats. La balena segueix i ataca de nou, però s'escapen a la petita illa Ducie. Si bé recullen aliments, Chase descobreix els cadàvers de nàufrags anteriors, i conclou que la tripulació morirà aviat a l'illa abans que un altre vaixell passi per allà. Quatre homes decideixen quedar-se, mentre que la resta es va embarcar de nou en els vaixells, amb l'esperança de trobar terra. Poc després, un dels homes mor, i la tripulació restant a contracor decideixen canibalitzar-lo.

Nickerson recorda aquest moment aterridor i deté la seva història. No obstant això, quan la seva esposa li consola, se sent encoratjat per poder acabar. De tornada en la dècada de 1820, els tres vaixells se separen i un es perd. Els altres dos encara amb la tensió pel canibalisme per sobreviure, el cosí d'en Pollard s'acaba sacrificant. Amb la balena perseguint-los Pollard li diu a Chase que l'ataqui, però Chase, decideix no atacar i amb el temps se'n va. Un vaixell que passava rescata el bot d'en Pollard, però el d'en Chase continua a la deriva, sense menjar ni aigua. Finalment, amb els supervivents a la vora de la mort, arriben a terra. Els supervivents tornen a Nantucket i, finalment, es reuneixen amb les seves famílies angoixades. Els propietaris de la nau li demanen a Pollard i a Chase encobrir la història per protegir a la indústria, però després que Chase es nega, Pollard revela la veritat en la investigació.

Nickerson relata que Chase va continuar navegant pels mars i es va convertir en un capità mercant, mentre que Pollard va dirigir una altra expedició per matar a la balena, però el vaixell va naufragar i es va veure obligat a retirar-se. Melville se'n va, per compondre la seva novel·la Moby Dick, començant per escriure la seva primera línia: "Crida'm Ismael."

Referències

  1. «IN THE HEART OF THE SEA (12A)». British Board of Film Classification, 16-01-2015. [Consulta: 16 gener 2015].
  2. 2,0 2,1 2,2 «In the Heart of the Sea (2015)». [Consulta: 8 febrer 2016].

Enllaços externs