Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióInstitut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona
Dades
Nom curtICCUB Modifica el valor a Wikidata
Tipusinstitut de recerca Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballcosmologia, astrofísica i física de partícules Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2006
Governança corporativa
Part deUniversitat de Barcelona Modifica el valor a Wikidata

Lloc webicc.ub.edu Modifica el valor a Wikidata

L'Institut de Ciències del Cosmos de la Universitat de Barcelona (ICCUB) és un centre interdisciplinari de recerca de la Universitat de Barcelona amb seu a la Facultat de Física d'aquesta institució, creat l'any 2006. La seva recerca se centra fonamentalment en camps com la cosmologia, l'astrofísica i la física de partícules. L'any 2015 va rebre el reconeixement de Centre d'Excel·lència Maria de Maeztu per part del Govern espanyol.[1][2][3]

El 2017 l'ICCUB va crear una unitat tecnològica "ICCUB-Tech", centrada en el desenvolupament d'instrumentació i sistemes de tractament de dades massius (big data), tant per a projectes científics i tecnològics com per a empreses.[4][5]

Referències[modifica]

  1. «ICCUB receives Maria de Maeztu Excellence Distinction». Mirage News. [Consulta: 1r agost 2020].
  2. «Institut de Ciències del Cosmos (ICCUB)». Barcelona Cultura. [Consulta: 1r agost 2020].
  3. «Institute of Cosmos Sciences, ICC (IEEC-UB)». Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC). Arxivat de l'original el 27 de setembre 2020. [Consulta: 1r agost 2020].
  4. «El ICCUB inaugura nueva unidad tecnológica para el tratamiento del 'big data'». El Periódico, 11-05-2017 [Consulta: 1r agost 2020].
  5. «El ICCUB constituye una unidad tecnológica para desarrollar sistemas de instrumentación y análisis de datos masivos altamente especializados». Noticias de la Ciencia, 14-05-2017. [Consulta: 1r agost 2020].