Jaume Cubells i Sanahuja

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
(S'ha redirigit des de: Jaume Cubells Sanahuja)
Infotaula de personaJaume Cubells i Sanahuja
Biografia
Naixement1925 Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mort2007 Modifica el valor a Wikidata (81/82 anys)
Activitat
Ocupacióescultor Modifica el valor a Wikidata
Sense Títol, 1973 de Jaume Cubells. Escultura per la I Exposición Internacional de Escultura en la Calle de Santa Cruz de Tenerife.

Jaume Cubells i Sanahuja (Barcelona, 1925 - 2007) és un escultor català.

Entre el 1945 i el 1952 viurà a França i quan torna a Barcelona entra a estudiar a l'Escola de Belles Arts de Barcelona. A més de viure a França passa llargues temporades a Finlàndia, la Gran Bretanya i Bèlgica fins al 1960 que torna a treballar a Catalunya.

Jaume començarà a fer obres molt abstractes i emprarà la fusta com a material. Més endavant afegirà com a materials el metall i les resines sintètiques. La seva obra actual es caracteritza per tenir trets esquemàtics i amb la inspiració de símbols.

Exposà en 1962 al Cercle Artístic de Sant Lluc i a la Galeria Belarte el 1963. El 1967 exposarà obra seva a Florència juntament amb un grup anomenat Intrarealism. A més, ha fet exposicions a Amberes i Brussel·les. El 1973 Cubells participa en la I Exposición Internacional de Escultura en la calle que tingué lloc a Santa Cruz de Tenerife. L'obra que participà en aquesta exposició és una obra sense títol feta amb formigó. Actualment podem veure aquesta obra al Parque García Sanabria.[1]

Va morir d'un atac cardíac l'any 2007, part de la seva obra està dipositada a Valls, a càrrec de la seva amiga, la pintora Esperança Mialet Llagostera.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]

Enllaços externs[modifica]