Jean-Paul Akayesu

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJean-Paul Akayesu
Biografia
Naixement1953 Modifica el valor a Wikidata (70/71 anys)
Comuna de Taba Modifica el valor a Wikidata
Alcalde Comuna de Taba
abril 1993 – juny 1994 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciópolític Modifica el valor a Wikidata
PartitMoviment Democràtic Republicà Modifica el valor a Wikidata
Altres
Condemnat percrim contra la humanitat
genocidi Modifica el valor a Wikidata

Jean-Paul Akayesu (Taba, Ruanda, 1953) és un ex mestre, inspector escolar, i polític del Moviment Democràtic Republicà (MDR) de Rwanda. Va ser alcalde de la comuna de Taba, a la prefectura de Gitarama, des d'abril de 1993 fins a juny de 1994.[1][2]

Durant el Genocidi de Ruanda, a mitjan 1994, la majoria dels ostatges van ser assassinats a la comuna dirigida per Akayesu, i molts altres van ser torturats. Akayesu no solament va prendre cap mesura per evitar els assassinats, sinó que personalment va dur a terme l'assassinat de diversos presoners. També va ordenar una llista de persones que van ser assassinades pels Hutus i els va ordenar registrar casa per casa per localitzar als tutsis.

Referències[modifica]

  1. «Ruanda: la primera condena por genocidio». United States Holocaust Memorial Museum. Holocaust Encyclopedia. [Consulta: 14 juny 2019].
  2. Ávila González, Sandra; Castrillón Ayerbe, Ximena; Gutiérrez Baena, Elisa; Mantilla Martínez, Marcela I.; Prieto Sanjuán, Rafael (dir.) A. Akayesu: la primera condena internacional por genocidio. Bogotá: Pontificia Universidad Javeriana, 2005 [Consulta: 14 juny 2019].  Arxivat 4 de març 2016 a Wayback Machine.