Josef Leopold Zvonař

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaJosef Leopold Zvonař

Modifica el valor a Wikidata
Biografia
Naixement22 gener 1824 Modifica el valor a Wikidata
Kublov Modifica el valor a Wikidata
Mort23 novembre 1865 Modifica el valor a Wikidata (41 anys)
Praga Modifica el valor a Wikidata
Causa de mortCauses naturals Modifica el valor a Wikidata (Tuberculosi Modifica el valor a Wikidata)
SepulturaCementiri de Velíz Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Camp de treballMúsica i educació musical Modifica el valor a Wikidata
Ocupaciócompositor, pedagog musical, musicòleg, escriptor, professor Modifica el valor a Wikidata
GènereMúsica clàssica i òpera Modifica el valor a Wikidata
ProfessorsCarl Franz Pitsch Modifica el valor a Wikidata
AlumnesAntonín Dvořák Modifica el valor a Wikidata

Musicbrainz: 5286d965-0e57-4b5f-8049-4753e707e30c Discogs: 5869873 IMSLP: Category:Zvonař,_Josef_Leopold Modifica el valor a Wikidata

Josef Leopold Zvonař (Kublov, 22 de gener de 1824 - Praga, 23 de novembre de 1865) fou un publicista, professor de música, organista i compositor txec. Va estudiar a Beroun i a Praga, on va treballar com a professor de música i científic.

Zvonař va néixer a Kublov, va estudiar a l'Escola d'orgue de Praga amb Pitsch i hi va treballar com a ajudant i organista; breument va ser el director de l'escola.[1] El 1860 va passar a ser directora de Žofín Academy, escola de música per a dones. Černušák, Gracian; Nováček, Zdenko; Štědroň, Bohumír, eds. (1963). Československý hudební slovník : osob a institucí. Sv, 2, M-Ž (in Czech). Prague: Státní hudební nakladatelství. Va morir a Praga.

Algunes de les seves primeres músiques estan relacionades amb textos alemanys, però després de 1848 es va alinear amb el nacionalisme txec. Les seves ressenyes sobre la música van aparèixer a Dalibor i Slavoj. Va ser cofundador de la societat coral Hlahol i Umělecká Beseda, unió d'artistes. És possible que hagi esat professor d'Antonín Dvořák.

Zvonař va compondre ofertoris, música de cambra, cantates, una òpera titulada Záboj, un rèquiem i obres de piano, i els seus manuscrits es troben al Museu Nacional de Praga. Les seves cançons van ser populars durant la seva vida. Tot i això, el millor el recordava com a educador; va ser l'autor de la primera història de la música txeca, Dějiny české hudby (1860), així com del primer tractat d'harmonia en llengua txeca, "Navedení k snadnému potřebných kadencí skládání" (1859). Els seus treballs sobre música popular txeca van ser un dels primers documents d'estudi fundacionals en aquest camp.

El seu nom va ser publicat sovint com a Leopold Zwonar, o de manera similar, en el seu dia.[2]

Referències[modifica]

  1. Černušák, Gracian; Nováček, Zdenko; Štědroň, Bohumír, eds. (1963). Československý hudební slovník : osob a institucí. Sv, 2, M-Ž (in Czech). Prague: Státní hudební nakladatelství.
  2. E.g. HMB.