La Formiga Obrera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLa Formiga Obrera

Epònimformiga obrera Modifica el valor a Wikidata
Dades
Tipuscooperativa Modifica el valor a Wikidata
Forma jurídicacooperativa Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació7 març 1885
Data de dissolució o abolició1918 Modifica el valor a Wikidata
Reemplaçat perCooperativa La Flor de Maig Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Seu

La Formiga Obrera (Santsenca) va ser una cooperativa fundada a Sants a finals del segle xix amb la conformació de propostes pioneres per al moment com el repartiment col·lectiu dels excedents.

Història[modifica]

La Formiga Obrera va ser fundada el dia 7 de març del 1885, amb seu a l'actual carrer Valladolid de l'actic municipi de Sants (annexionat a Barcelona el 1897). Dos anys més tard, es va augmentar la cabuda del local amb l'adquisició de dos edificis a l'actual carrer de Galileu, que van passar a convertir-se en la nova seu de l'entitat amb capacitat per disposar de magatzem, botiga d'alimentació i forn de pa, així com una cafeteria, les oficines i una habitació per a cursos.[1] Aquest nou edifici es va acabar l'any 1900 i la primera seu va passar a tenir funcions purament de magatzem.

El 1906, el seu fundador va marxar a Rubí, on va formar part de la Cooperativa La Rubinense i La Formiga Obrera va anar entrant en declivi fins que va ser absorbida per La Flor de Maig el 1918,[2] convertint-se'n en la sucursal número 3.

Referències[modifica]

Bibliografia[modifica]