La Quintana (Sales de Llierca)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
La Quintana
Imatge
Dades
TipusMasia Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióXV-XVI
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaSales de Llierca (Garrotxa) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióEntreperes.
Map
 42° 16′ N, 2° 37′ E / 42.27°N,2.62°E / 42.27; 2.62
Bé integrant del patrimoni cultural català
Id. IPAC10543 Modifica el valor a Wikidata

La Quintana és una masia del municipi de Sales de Llierca (Garrotxa) inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

La masia de La Quintana, que va ser una de les més importants del veïnat d'Entreperes, està situada a pocs quilòmetres de l'església romànica de Sant Grau d'Entreperes. És de planta rectangular, amb teulat a dues aigües amb les vessants vers les façanes laterals i el carener descentrat. Té baixos -part dels quals havien estat destinats al bestiar- amb diverses portes d'ingrés; una planta d'habitatge -amb accés des dels baixos gràcies a uns porta adovellada, i un pis superior o golfes. La Quintana fou bastida amb pedra del país, poc treballada, llevat dels carreus cantoners i els emprats per fer algunes de les obertures. Actualment, el mas es troba del tot abandonat i totes les cabanes i pallisses que la voltaven en estat de ruïna.[1]

Referències[modifica]

  1. «Masia de la Quintana». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 20 setembre 2013].