Llegir en Català

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióLlegir en Català
Dades
Tipusorganització sense ànim de lucre Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació2013, Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Membre deInternational Alliance of Independent Publishers (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Format per
Altres
Premis

Lloc webllegirencatala.cat Modifica el valor a Wikidata
Facebook: LlegirEnCatala Twitter (X): llegirencatala Modifica el valor a Wikidata

Llegir en Català és una associació d'editorials independents dels Països Catalans que treballen a favor de la cultura i la literatura en llengua catalana.[1]

El propòsit de la comunitat editorial és sumar esforços i iniciatives en pro d'una major promoció i col·laboració lluitant per la visibilitat del seu treball, per exemple, organitzant activitats conjuntes, compartint parada a la Setmana del Llibre en Català, la Diada de Sant Jordi, la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara o la Fira del Llibre de Frankfurt,[2] i presentant les novetats al gremi de llibreters, als mitjans de comunicació i a les biblioteques.[3] És membre de l'Alianza de Editores Independientes, que la conformen més de quatre-centes editorials dels cinc continents.[4]

Referències[modifica]

  1. Basagaña, Laura. «Llegir en català: 10 editorials independents fan pinya». Núvol, 10-09-2013. [Consulta: 22 juny 2022].
  2. Grèbol, Marc. «Llegir en català guanya el premi LletrA». Núvol, 18-09-2014. [Consulta: 22 juny 2022].
  3. Muñoz, Imma. «Els 10 llibres impescindibles de Llegir en Català per a Sant Jordi (i més enllà)». El Periódico, 19-04-2018. [Consulta: 22 juny 2022].
  4. Serra, Montserrat. «Laura Huerga: "Quan vas a la contra, molts qualifiquen aquesta posició d'innecessària"». Vilaweb, 11-04-2022. [Consulta: 22 juny 2022].