Magatzem Vallhonrat (Terrassa)

Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Magatzem Vallhonrat
Imatge
Dades
TipusEdifici Modifica el valor a Wikidata
ConstruccióMitjan segle XX
Característiques
Estil arquitectònicObra popular
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaTerrassa (Vallès Occidental) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPl. Maragall, 1. Terrassa (Vallès Occidental)
Map
 41° 33′ 53″ N, 2° 00′ 47″ E / 41.564661°N,2.013153°E / 41.564661; 2.013153
IPA
IdentificadorIPAC: 28216

El Magatzem Vallhonrat és un antic edifici industrial del centre de Terrassa (Vallès Occidental) situat a la plaça de Maragall, inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

És un edifici entre mitgeres de planta trapezoïdal, que fa cantonada entre el carrer del Teatre, les Escaletes i la plaça de Maragall, i adaptat al desnivell del terreny: al carrer conegut com les Escaletes té una sola planta, i en canvi al carrer del Teatre en té dues. La porta d'accés, antigament d'arc de mig punt, s'obre a la plaça. Al costat de la porta hi ha una gran finestra rectangular. A la façana del carrer del Teatre hi ha obertures rectangulars, originàriament amb reixes. El conjunt mostra elements decoratius molt simples. Hi ha arrebossat sobresortint al voltant de les obertures.[1]

Història[modifica]

L'edifici és un projecte de l'arquitecte Joan Baca i Reixach del 1930.[1] Un cop perduda la seva funció com a magatzem industrial, ha estat remodelat i actualment allotja un restaurant.

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Magatzem Vallhonrat
  1. 1,0 1,1 «Magatzem Vallhonrat». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 20 juliol 2015].