Mangle vermell

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuMangle vermell
Rhizophora mangle Modifica el valor a Wikidata

Modifica el valor a Wikidata
Dades
Font demangrove wood (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Estat de conservació
Risc mínim
UICN178851 Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegnePlantae
OrdreMalpighiales
FamíliaRhizophoraceae
TribuRhizophoreae
GènereRhizophora
EspècieRhizophora mangle Modifica el valor a Wikidata
L., 1753
Nomenclatura
Sinònims
Bruguiera decangulata Modifica el valor a Wikidata
Rhizophora mangle

El mangle vermell (Rhizophora mangle) és una planta del manglar que es troba en els ecosistemes d'estuaris del tròpics. Té les llavors vivípares que ja estan ben madures abans de caure de l'arbre.

Es troba en llocs subtropicals i tropicals dels dos hemisferis terrestres fins a la latitud aproximada de 28º Nord i Sud. Viu en aigües una mica salades de la costa; sovint es troba a prop dels mangles blancs Laguncularia racemosa, mangles negres Avicennia germinans i Conocarpus erectus.

Rhizophora manglearrels aèries que surten parcialment fora de l'aigua. En el seu hàbitat originari, està amenaçat per espècies de plantes invasores com Schinus terebinthifolius. El mateix mangle vermell es considera una espècie invasora en alguns llocs com Hawaii.[1] Es distingeix fàcilment pel fet de tenir les llavors (propàguls) vivípares. Pot arribar a fer 25 m d'alt. Fa flors grogues a la primavera.

Referències[modifica]

  1. Allen, J.A., 1998. Mangroves as Alien Species: The Case of Hawaii. Global Ecology and Biogeographical Letters 7:61-71

Enllaços externs[modifica]