Mare de Déu del Remei de Castellbò

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'edifici
Infotaula d'edifici
Mare de Déu del Remei de Castellbò
Dades
TipusEsglésia Modifica el valor a Wikidata
Característiques
Estil arquitectònicarquitectura popular Modifica el valor a Wikidata
Localització geogràfica
Entitat territorial administrativaMontferrer i Castellbò (Alt Urgell) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióCastellbò
Map
 42° 22′ N, 1° 22′ E / 42.37°N,1.36°E / 42.37; 1.36
Bé cultural d'interès local
Id. IPAC15601 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Propietat deAjuntament de Montferrer i Castellbò

La Mare de Déu del Remei de Castellbò és una capella de Castellbò, en el municipi de Montferrer i Castellbò (Alt Urgell), inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Descripció[modifica]

Església d'una sola nau coberta per un llosat a doble vessant. L'absis, orientat a llevant, és quadrat a l'exterior i trapezoïdal a l'interior, més estret i baix que el cos de la nau i cobert amb un llosat a un vessant. La porta d'accés es troba al frontis occidental. Té una llinda de fusta i, junt amb l'ull de bou circular que la corona, configuren les úniques obertures del temple. Remata la façana occidental un campanar d'espadanya d'un sol ull. La construcció és rústega de pedres unides amb fang.[1][2]

Referències[modifica]

  1. «Església de la Mare de Déu del Remei». Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya. [Consulta: 8 maig 2012].
  2. «Capella de la Mare de Déu del Remei de Castellbò». Pla d'ordenació urbanística municipal: Catàleg de béns protegits p. 39-40. Ajuntament de Montferrer i Castellbò. Arxivat de l'original el 3 de març 2016. [Consulta: 9 maig 2012].