Matt Parkman

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula personatgeMatt Parkman
Tipushumà evolucionat
personatge de sèrie de televisió Modifica el valor a Wikidata
Nom realMatthew Parkman
Interpretat perGreg Grunberg
Context
Present a l'obraHerois i Heroes Reborn Modifica el valor a Wikidata
Primera aparicióNo miris enrere
Dades
Gèneremasculí Modifica el valor a Wikidata
OcupacióPolicia de Los Angeles (en suspensió), guardaespatlles
OcupadorDepartament de Policia de Los Angeles, New York City Police Department i Erica Kravid (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
NacionalitatEstats Units d'Amèrica Modifica el valor a Wikidata
Edat35
Família
CònjugeJanice Parkman
PareMaury Parkman (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
FillsMatt Parkman Jr. (en) Tradueix Modifica el valor a Wikidata
Altres
HabilitatsTelepatia

Matt Parkman és un personatge de ficció de la sèrie televisiva Herois interpretat per Greg Grunberg. Matt és un agent de policia de 35 anys que viu a Los Angeles. Pot llegir la ment de les persones i, per tant, escoltar els seus pensaments.

Història[modifica]

Matt Parkman és un oficial de policia de Los Angeles. Ha intentat ser detectiu en tres ocasions, sense èxit (però no perquè no estudii, sinó perquè a la sèrie s'entreveu que és dislèctic). A partir d'un determinat moment, en Matt ha adquirit la capacitat de llegir les ments de les persones que l'envolten. A la seva primera aparició, al capítol No miris enrere, sent la ment d'una nena Molly Walker, que s'havia amagat d'un assassí anomenat Sylar. En trobar-la, esdevé sospitós d'assassinat però, després de l'interrogatori de l'FBI, l'agent Audrey el creu, ja que, quan Sylar entra a l'edifici i intenta assassinar una altra vegada a la nena, en Matt la salva. Pel que fa a la seva vida personal, Matt té problemes amb la seva dona, Janice Parkman, que no sospita que el seu marit tingui poders.

Habilitats[modifica]

Té l'habilitat de la telepatia, però no la pot controlar completament, de manera que pateix molts problemes i ha de prendre decisions difícils quan sent coses que no hauria d'haver sentit. l'habilitat de la telepatia és molt àmplia i complexa, però fins ara només ha demostrat poder llegir pensaments i records.