Medalla de reconeixement pels voluntaris de la Campanya d'Espanya

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentMedalla de reconeixement pels voluntaris de la Campanya d'Espanya
Tipusorde Modifica el valor a Wikidata
EstatEspanya Modifica el valor a Wikidata

La Medalla de reconeixement pels voluntaris de la Campanya d'Espanya (italià: Medaglia di Benemerenza per i Volontari della Campagna di Spagna) és una medalla de campanya italiana, creada el 6 de juny de 1940 pel Víctor Manuel III, i atorgada al personal pertanyent al Cos de tropes voluntàries, a la Missió Naval i a l'Aviació voluntaris en la Campanya d'Espanya.

Creada mitjançant Reial Decret 1244, de data 6 de juny de 1940. Per a la seva concessió calia aportar un document certificat del comandant del regiment o de l'ens corresponent.

La participació digna en la campanya es comprovaria mitjançant almenys una de les següents distincions honorífiques, concedides durant la campanya:

La medalla era concedida d'ofici o per la demanda de l'interessat.

Disseny[modifica]

Una medalla de bronze de 32 mm de diàmetre. A l'anvers apareix un cap de dona (Itàlia), mirant a la dreta. Al revers apareix la inscripció "VOLONTARIO DI GUERRA" (Voluntari de Guerra).

Al revers apareixen dues figures simbolitzant al voluntari que se separa de la seva mare, anteposant l'amor a la Pàtria a l'afecte de la família.

Penja d'una cinta de 37 mm d'ample, de color porpra. Al centre hi ha 3 franges (una vermella enmig de dues grogues) de la mateixa amplada.