Museu Nacional de Varsòvia

Infotaula d'organitzacióMuseu Nacional de Varsòvia
(pl) Muzeum Narodowe w Warszawie
(pl) Muzeum Sztuk Pięknych
(pl) Muzeum Narodowe m.st. Warszawy Modifica el valor a Wikidata
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtMNW Modifica el valor a Wikidata
Tipusmuseu d'art
museu nacional
museu d'història Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació20 maig 1862
Activitat
Mida de la col·lecció o exhibició830.000 (2016) Modifica el valor a Wikidata
Visitants anuals337.629 (2015) Modifica el valor a Wikidata
Gerent/directorJerzy Miziołek (2018–) Modifica el valor a Wikidata
Propietari de
Format per
Altres
Dies obertsTuesday to Thursday (en) Tradueix (10:0018:00)
divendres (10:0020:00)
dissabte i diumenge (10:0018:00) Modifica el valor a Wikidata
Número de telèfon+48-22-621-10-31 Modifica el valor a Wikidata
Identificador ISILPL-56 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webmnw.art.pl Modifica el valor a Wikidata
Facebook: MuzeumNarodowe Twitter (X): Muzeum_Narodowe Instagram: nationalmuseuminwarsaw Youtube: UCBjB44dvd2F5MN-fC-eokIg Modifica el valor a Wikidata

El Museu Nacional de Varsòvia (polonès: Muzeum Narodowe w Warszawie) és un museu polonès creat el 20 de maig de 1862 amb el nom de "Museu de Belles Arts de Varsòvia".

En 1916 se li va canviar el nom pel de "Museu Nacional, Varsòvia" (amb la inclusió de col·leccions de museus i institucions culturals com ara la Societat per a la Cura de les Relíquies del passat, el Museu de l'Antiguitat a la Universitat de Varsòvia, el Museu de la Societat per a la Promoció de les Belles Arts (Zachęta) i el Museu d'Indústria i Agricultura).

La col·lecció, actualment albergada a Aleje Jerozolimskie, es va desenvolupar en 1927-38 (anteriorment el museu es trobava a Ulica Podwale 15 ). El 1932 es va inaugurar una exposició d'arts decoratives en les dues ales prèvies de l'edifici. El 1935, el director del museu va ser Stanisław Lorentz. Un nou edifici es va inaugurar el 18 de juny de 1938.

Durant la Segona Guerra Mundial l'edifici va resultar danyat i la col·lecció saquejada pels soldats alemanys. Després de la guerra, sota la supervisió del professor Lorentz, el govern polonès va recuperar obres confiscades pels alemanys.

Actualment, la col·lecció del Museu Nacional de Varsòvia inclou uns 780.000 objectes exhibits en moltes galeries permanents com les de: Art Antic, galeria del professor Kazimierz Michalowski Faras, Art Medieval, Pintura Estrangera, Pintura Polonesa, Art d'orfebreria d'or europea, Art Oriental, Art Polonès del segle xx, Arts Decoratives poloneses, i Arts decoratives europees). També alberga moltes exposicions temporals.

Obres destacades[modifica]

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Museu Nacional de Varsòvia