Paco Viciana

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaPaco Viciana
Biografia
Naixement1964 Modifica el valor a Wikidata (59/60 anys)
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupaciócompositor Modifica el valor a Wikidata

IMDB: nm7487639 Modifica el valor a Wikidata

Paco Viciana (Barcelona, 1964) és un compositor català de formació clàssica i professor de música.[1]

Biografia[modifica]

El 1976 va començar la seva formació musical a través d'estudis i cursos en diferents institucions com el Conservatori Municipal de Música de Barcelona o el Conservatori Professional de Música de Badalona. També ha estudiat a l’Escola de Música de Barcelona, a l’Escola Zeleste de Barcelona, a l’Aula de Música Moderna i Jazz de Barcelona, i a l’Escola de Musicoteràpia de Vitòria-Gasteiz.

A partir del 1987 va combinar aquesta formació amb la impartició de classes, conferències i audicions a l'Escola de Música El Sol Fa  de Besalú (fundador i director), Escola de Música Moderna i Jazz de Banyoles, l'Escola d'Art d'Olot fins a l'any 1999.[2][3]

Va ser el 2000 quan va col·laborar setmanalment durant tres temporades en el programa de Catalunya Ràdio "El pont de les formigues" conduït per Martí Gironell i Gamero.

Paral·lelament, ha actuat en nombrosos Festivals de Música, ha compost cançons per diverses obres de teatre (Quin jove més embalat d'Eugène Labiche) i també bandes sonores per cinema i televisió com a Whisky curt de J. M. Pérez, La vella llei de Joan Solana, la sèrie televisiva Dalí a la carta, etc.

Fons[modifica]

El fons de Paco Viciana es conserva a la Filmoteca de Catalunya i consta de tres CDs on predominen audiovisuals en MP4 amb la música de curtmetratges, reportatges i col·laboracions amb la televisió.[4]

Referències[modifica]

  1. G-Soft. «PACO VICIANA» (en castellà). [Consulta: 6 gener 2024].
  2. Castillón, Xavier. «‘Onírica': música, poesia i art per retrobar-se amb la natura - 05 oct 2023», 06-01-2024. [Consulta: 6 gener 2024].
  3. Biblioteca. «Autors/es de Banyoles i el Pla de l'Estany: Paco Viciana», dimecres, 30 juliol 2014. [Consulta: 6 gener 2024].
  4. «NODAC Paco Viciana al repositori de la Filmoteca de Catalunya.» (en català).