Parc Nacional de Ķemeri

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de geografia físicaParc Nacional de Ķemeri
Imatge
TipusParc nacional de Letònia Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaMārupe Municipality (Letònia) (en) Tradueix, municipi de Jelgava (Letònia), municipi de Tukums (Letònia) i Jūrmala (Letònia) Modifica el valor a Wikidata
Map
 56° 57′ N, 23° 31′ E / 56.95°N,23.51°E / 56.95; 23.51
Dades i xifres
Superfície38.165 ha Modifica el valor a Wikidata
Àrea protegida Natura 2000
IdentificadorModifica el valor a Wikidata LV0200200 Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Creació1997 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webkemeri.gov.lv Modifica el valor a Wikidata

El Parc Nacional de Ķemeri (en letó, Ķemeru nacionālais parks)[1] és un parc nacional que està situat a l'àrea de Ķemeri, a l'oest de la ciutat de Jurmala, a Letònia.[2]

Fundat el 1997, Kemeri és el tercer parc nacional més gran al país, amb una superfície de 381,65 quilòmetres quadrats. El territori del parc està pràcticament cobert per boscos i aiguamolls, la més important d'elles és el Gran Páramo Kemeri (letó: Lielais Ķemeru tīrelis). També hi ha diversos llacs i llacunes que es creu són l'antic «Mar Littorina». El Llac Kaņieris és un lloc Ramsar. El parc també protegeix un famós brollador amb minerals i fangs naturals, que s'utilitza des de fa segles a causa de la seva naturalesa terapèutica. Les seves atraccions van portar al desenvolupament de molts centres turístics, balnearis i sanatoris durant el segle xix .

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

  1. «New Tourism Product Development Process in Kemeri National Park» (en anglès). Latvijas Lauku tūrisma asociācija. Arxivat de l'original el 2015-01-04. [Consulta: 4 gener 2015].
  2. Priede, Agnese. «Phytosociology and dynamics of calcareous grasslands in Ķemeri National Park, Latvia» (en anglès). Estonian Journal of Ecology. [Consulta: 4 gener 2015].

Enllaços externs[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Parc Nacional de Ķemeri