Peces líriques

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula obra musicalPeces líriques

Modifica el valor a Wikidata
Forma musicalcicle de composicions per a piano Modifica el valor a Wikidata
CompositorEdvard Grieg Modifica el valor a Wikidata
Instrumentaciópiano Modifica el valor a Wikidata
Musicbrainz: 47264140-c918-4b6a-96b0-e91f55a56568 Modifica el valor a Wikidata

Peces líriques és un conjunt de 66 obres breus per a piano que va compondre el músic noruec Edvar Grieg. Van ser publicats en 10 volums diferents entre 1867 y 1901 amb el títol de Lyriske stykker.

L'obra es caracteritza per formats breus, títols molt descriptius i al·lusions nacionalistes, melodies amables i plena de substàncies poètic. Aquestes obres es poden entendre com un conjunt de miniatures noruegues, ja que totes i cadascuna d'elles traspuen un estil que identifica Grieg en gairebé tota la seva obra sent fidels als ritmes, danses i melodies tradicionals. Durant molt de temps aquestes peces van estar relegades com a obres menors o no més enllà d'un repertori per a intèrprets aficionats.

Aquests volums juntament amb el seu Concert per a piano en la menor el van situar com el compositor més important de Noruega i un dels responsables de situar Escandinàvia al mapa musical, juntament amb Sibelius i Nielsen. La seva exploració de la música folklòrica noruega i la seva col·laboració amb escriptors noruecs el van portar a desenvolupar un estil nacionalista.

Malgrat que en moltes ocasions va ser titllat de miniaturista, aquest repertori es troba entre les seves cançons líriques i els seus excel·lents peces instrumentals.