Pilobolus

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'ésser viuPilobolus Modifica el valor a Wikidata

Pilobolus spp. Modifica el valor a Wikidata
Taxonomia
Super-regneEukaryota
RegneFungi
FílumMucormycota
OrdreMucorales
FamíliaPilobolaceae
GènerePilobolus Modifica el valor a Wikidata
Tode, 1784
Tipus taxonòmicPilobolus crystallinus
Nomenclatura
Sinònims
Espècies

Pilobolus és un gènere de fongs que creix en els fems d'herbívors. El cicle de vida biològic de Pilobolus comença amb un negre esporangi que ha estat donat d'alta en un substrat per a plantes com l'herba. Un animal herbívor, com un cavall es menja el substrat, sense saber-ho, consumeixen l'esporangi així. L'esporangi de Pilobolus sobreviu al pas a través del tracte gastrointestinal sense germinar, i sorgeix amb els excrements. Un cop fora del seu hoste, les espores, dins l'esporangi, germinen i créixen com a miceli en la femta, que és un principal colonitzador. Més tard, els fruits del fong per produir més espores.

Esporangi de Pilobolus.

L'estructura de fructificació asexual (l'esporangiòfor) de Pilobolus espècies és únic. Es tracta d'un procés transparent de tija, que s'eleva per sobre dels excrements per acabar en un globus -com vesícula subesporangial. A més d'això, una sola, negre esporangi es desenvolupa. L'esporangiòfor té la notable capacitat d'orientar-se de manera que apunti cap a una font de llum. Els actes de vesícula subesporangial com lents, la llum enfocant a través de pigments carotenoides dipositats prop de la base de la vesícula. El esporangiófor en desenvolupament creix de tal manera que l'esporangi madur es dirigeix directament a la llum.

Quan es turgència la pressió dins de la vesícula subesporangial es construeix a un nivell suficient, (sovint 7 ATM o més) de l'esporangi. que es posa en marxa, i pot viatjar a qualsevol part, des d'un parell de centímetres fins a una distància de 2 metres (6 peus), un èxit sorprenent per a un esporangiòfor menys d'1 cm d'alçada. L'orientació de la tija cap a la llum, pel que sembla, garanteix que l'esporangi es va disparar a certa distància dels excrements, la millora de les possibilitats que s'adhereixen a la vegetació i ser menjat per un nou hoste.

Una altra adaptació de Pilobolus és que l'esporangi es cobreix en oxalat de calci vidres. A més de servir com un mecanisme de protecció, el seu hidròfoba la naturalesa també porta l'esporangi es bolqués sobre la seva part inferior enganxosa després d'aterrar a una gota de rosada, el que permet aferrar-se a una planta que creix en el cultiu artificial, però només quan el mitjà de creixement es complementa amb alguna forma de quelat de ferro, o amb fem herbívor esterilitzat.

El mecanisme de descàrrega per la força de Pilobolus és explotat pels nematodes paràsits com cucs pulmonars en el gènere Dictyocaulus. Larves de nematodes pulmonars, nematodes excretats pels cérvols infectats, ants, bestiar, cavalls, i altres hosts poden pujar polzades de l'esporangiòfors Pilobolus i estan donats d'alta amb l'esporangi. Ells completen el seu cicle de vida quan ells i el seu vector de Pilobolus són menjats per un nou hoste.

Referències[modifica]

  1. «Pilobolus Tode 1784». MycoBank. International Mycological Association. [Consulta: 12 febrer 2011].

Bibliografia[modifica]

  • «Pilobolus Tode 1784». MycoBank. Internacional Associació Micològica.
  • Bruce, V. G., Pes F., S. i C. Pittendrigh. 1960. Restabliment del ritme de l'esporulació en Pilobolus', amb breus espurnes de llum d'alta intensitat. Ciència 131:728-730.
  • Foos, K. M. 1997. Pilobolus i la malaltia de cuc pulmonar que afecta els ants al Parc Nacional de Yellowstone. Recerca Micològica 101:1535-1536.
  • Yafetto, L. Carroll, L., Cui, Y. Davis, DJ, Fischer, microones, Henterly, AC, Kessler, JD, Kilroy, HA, Shidler, JB, Stolze-Rybczynski, JL, Sugawara, Z., Diners, NP 2008. Els més ràpids vols a la natura: d'alta velocitat de descàrrega dels mecanismes d'espores entre els fongs. PLoS ONE 3: e3237.
  • Uebelmesser, E. R. 1954. Über den endogenen Tagesrhythmus der von Sporangienbildung' Pilobolus. Arc Mikrobiol 20:1-33.

Enllaços externs[modifica]