Pista de Cérvoles

Infotaula de geografia físicaPista de Cérvoles
TipusCamí Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaConca de Dalt (Pallars Jussà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPista de Sant Nicolau
Map
 42° 19′ N, 0° 55′ E / 42.31°N,0.92°E / 42.31; 0.92
Dades i xifres
Mida10 (longitud) km
Història
Estat de conservacióTransitable amb vehicles tot terreny.

La Pista de Cérvoles és una pista rural transitable dels termes municipals de Conca de Dalt, en territori dels pobles d'Erinyà i de Serradell, a l'antic terme de Toralla i Serradell, i de Senterada, a l'àmbit del poble de Cérvoles, al Pallars Jussà.

Arrenca cap al nord-oest des del final de la Pista de la Muntanya al nord-oest de la Solaneta i al sud-est de Sant Aleix. S'adreça cap al nord-est, fent moltes ziga-zagues, travessant tot el Bosc de Cérvoles mentre ressegueix pel nord tota la Muntanya de Sant Aleix. Travessa el barranc de la Torre, just a l'extrem meridional del Clot de l'Estall, de la Coma Guàrdia i de la Coma Pi, i remunta la vall del barranc esmentat pel costat nord. Passa pel Solà de la Muntanya d'Erinyà, travessa la Coma, i va a cercar la capçalera del barranc de Fontallaus. Passa pel nord-oest del Clot de la Coma i de la Solana de Fontallaus, i va ascendint fins a assolir la carena del Serrat de Sant Roc, entre aquest serrat i lo Serrat Gros.

Després, torna a davallar per anar a buscar la capçalera del barranc de Coma de Prats, deixant a llevant les partides de les Mosqueres i dels Horts del Torrent del Bosc, abans de travessar el barranc, i de les Fronteres i Nafolles després de fer-ho. Tot seguit deixa a migdia les partides de les Cerveretes, de Vallomar i de les Bassetes, va a buscar el Serrat de Ruixol, entre el Vedat de Munt i Coscollola (ponent) i les Alzines (llevant), després pel costat de migdia de la de la Cortina, ja a ponent del poble de Cérvoles, fins que troba la Pista de Sant Nicolau, a través de la qual i de la Pista de Senterada a Cérvoles acaba d'arribar a Cérvoles.

Enllaços externs[modifica]