Pista de la Muntanya (Erinyà)

Infotaula de geografia físicaPista de la Muntanya
TipusCamí Modifica el valor a Wikidata
Localització
Entitat territorial administrativaConca de Dalt (Pallars Jussà) Modifica el valor a Wikidata
LocalitzacióPista de Cérvoles
Map
 42° 17′ N, 0° 54′ E / 42.28°N,0.9°E / 42.28; 0.9
Dades i xifres
Mida5 (longitud) km
Història
Estat de conservacióTransitable amb vehicles tot terreny.

La Pista de la Muntanya és una pista rural transitable del terme municipal de Conca de Dalt, en territori del poble d'Erinyà, a l'antic terme de Toralla i Serradell, al Pallars Jussà.

Arrenca de l'extrem nord-oriental del poble d'Erinyà, al nord del lloc anomenat lo Camp, des d'on puja cap al nord. Passa per l'extrem de llevant del Cap del Camp i de les Cornelles, a ponent de lo Serrat. Continua cap al nord-oest, travessa la llau de Fenós i passa entre la partida de les Roques, a ponent, i les dels Feners i Bancalades, a llevant. Va guanyant alçada, sempre cap al nord, passa a ponent del Camp de Fenós, i arriba al costat de l'ermita de Sant Isidre.

En aquest lloc el camí trenca cap a ponent, i passa per damunt de l'Obaga de Sant Isidre i del Planell de l'Obaga, al nord de la Rebollera, del Tossal dels Corbs i de les Roques, fins que troba la vall del barranc de la Torre. Llavors segueix aigües amunt aquest barranc per la seva riba dreta, passa per l'Obaga del Febrer i pel lloc de Femat, davant i al sud del Solà de la Muntanya d'Erinyà, i arriba al Bosc de Serradell. Continua aigües amunt del barranc de la Torre, fins que, a prop de l'extrem nord del bosc, comença a fer tancats revolts per guanyar alçada pel mig del bosc, puja cap al sud-est, passa per damunt i al nord-oest de la Solaneta, i entronca amb la Pista de Cérvoles al capdamunt del bosc de Serradell.

Enllaços externs[modifica]