Plantilla:Febrer article de Videojocs

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

El Grand Theft Auto: Vice City és el quart videojoc d'ordinador i consola de la franquícia de Grand Theft Auto, dissenyat per Rockstar North (anteriorment DMA Design) i publicat per Rockstar Games.

Es van llançar a l'Amèrica del Nord el 27 d'octubre de 2002, per PlayStation 2, i ràpidament el videojoc va esdevenir com a uns dels més venuts d'aquell any. Fins el juliol del 2006, el Vice City, al mercat americà, és el joc més venut per PlayStation 2.

El Vice City també va aparèixer en els 100 videojocs preferits de la història per la llista de lectors de la revista japonesa Famitsu al 2006. Seguint aquest èxit, el Vice City es va llançar a Europa, Austràlia i Japó, i també disponible per PC. Rockstar Vienna també va empaquetar el joc amb el seu predecessor, Grand Theft Auto III, i van posar a la venda el Grand Theft Auto: Double Pack per la Xbox.

En aquest gta s'utilitza una versió retocada del motor gràfic del joc del seu predecessor, Grand Theft Auto III, i similarment presenta un espai de mapa enorme, molt poblat d'edificis (des d'hotels a gratacels), vehicles (cotxes, motos, vaixells, helicòpters, i avions) i gent.

El joc és el successor del Grand Theft Auto: San Andreas, i aquest últim també ha estat succeït pel Grand Theft Auto: Vice City Stories.