Plantilla:Setembre anècdota de Cinema

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Walt Disney i la caça de bruixes[modifica]

Després de la vaga de 1941, Disney sentia molta desconfiança pels sindicats. El 1947, durant els primers anys de la Guerra Freda, testificà davant el Comitè d'Activitats Antiamericanes, i denuncià a Herbert K. Sorrell, David Hilberman i William Pomerance, antics treballadors i activistes sindicals, d'agitadors comunistes. Disney explicà que la vaga de 1941 havia format part d'una estratagema del Partit Comunista dels Estats Units per a guanyar influència a Hollywood.

Existeixen documents que desmostren que Disney actuà secretament com agent del FBI des dels primers anys de la dècada del 1940 i que el 1954 va ser ascendit al rang d'"agent especial de contacte" (special agent contact) per ordre directa de John Edgar Hoover. Aquests documents desmostren també que els guions d'algunes pel·lícules van ser modificats a instàncies del FBI. Una de les preocupacions de l'organizació governamental era vigilar la imatge que mostraven els seus agents en les pel·lícules de Disney (per exemple, a la pel·lícula de 1965 That Darn Cat!).

Curiosament, els mateixos documents revelen que el propi Disney va ser investigat per la mateixa organització a la que pertanyia com a sospitós de subversió, és a dir, de comunista.