Ramon Porqueras

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRamon Porqueras
Biografia
Naixement1925 Modifica el valor a Wikidata
Barcelona Modifica el valor a Wikidata
Mort2008 Modifica el valor a Wikidata (82/83 anys)
Activitat
Ocupaciósindicalista Modifica el valor a Wikidata
Membre de

Ramon Porqueras (Barcelona 1925 - Sarcelles, França 2007)[1] fou un sindicalista de la UGT actiu durant el franquisme. Als 15 anys comença a treballar al banc Hispano-Americano i s'afilia al Moviment Socialista de Catalunya (MSC). L'any 1947, ell i onze companys més, constitueixen clandestinament el sindicat de banca de la UGT de Catalunya on, el 1951, n'és elegit secretari general. Es dedica a impulsar i reorganitzar el sindicat malgrat les "caigudes" que pateixen tant el sindicat com el partit. Esdevé un dels principals impulsors de la Vaga de tramvies (1951). Detingut el 1953, en saber a través del seu advocat, Joan Reventós, que el fiscal li demana 21 anys de presó, marxa a França i reconstrueix el Secretariat de Catalunya de la UGT a l'exili el 1957. Va morir al seu domicili de Sarcelles (França) l'any 2007.

Referències[modifica]

  1. «Testimonis ugetistes: Ramon Porqueras.». Les Notícies de llengua i treball. UGT de Catalunya. [Consulta: 7 març 2009].

Enllaços externs[modifica]

El seu fons personal es troba dipositat al CRAI Biblioteca Pavelló de la República de la Universitat de Barcelonal. Consta de correspondència rebuda o/i escrita per Ramón Porqueras, escrits d'ell i documentació diversa sobre diferents entitats síndicals i polítiques.