Rashgun

Plantilla:Infotaula geografia políticaRashgun
Imatge

Localització
Algèria
Rachgoun
Altres
رشقون

Rashgun (àrab: رشقون, Raxgūn; amazic: Recgun o Arecgun)[1] és una petita localitat pertanyent al municipi de Beni Saf, en la wilaya d'Aïn Témouchent, a l'oest d'Algèria.

És una petita ciutat costanera a la desembocadura del uadi Tafna, a 7 km a l'oest de la ciutat principal i davant l'illa també anomenada Rashgun, situada 2 km al nord.

El poble costaner s'estén a l'entorn de dues platges: la platja de Rashgun travessada pel rierol que hi desemboca i, més a l'est, una petita cala separada per un penyal rocós.

Història[modifica]

L'àrea té rellevància arqueològica; a l'actual Rashgun hi havia un assentament púnic.[2] Foren especialment importants les excavacions dirigides per Serge Lancel. Rashgun és a prop de Siga, la capital de l'antic Regne numidi de Sifax. Va ser un port notable durant l'època ziyàdida.

Al 1836, els francesos instal·laren una guarnició a l'illa, i un establiment militar a la riba dreta de la desembocadura del Tafna.

Referències[modifica]

  1. Ricard, Robert. Paul Geuthner. Les sources inédites de l'Histoire de Maroc. Archives et bibliotéques d'Espagne Tome II, Publications de la Section Historique du Maroc, 1956, p. 115 [Consulta: 3 octubre 2020].  Arxivat 2013-10-29 a Wayback Machine.
  2. Pellicer Catalán, Manuel. The Phoenicians in Spain: An Archaeological Review of the Eighth-sixth Centuries B.C.E. : a Collection of Articles Translated from Spanish (en anglès). Eisenbrauns, 2002, p. 64. ISBN 978-1575060569 [Consulta: 13 maig 2020]. 

Vegeu també[modifica]

Bibliografia[modifica]

• Achour Cheurfi, Dictionnaire donis localités algériennes, Alger, Casbah Editions, 2011.