Rebeca Atencia

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaRebeca Atencia
Biografia
NaixementFerrol Modifica el valor a Wikidata
Dades personals
FormacióUniversitat Complutense de Madrid Modifica el valor a Wikidata
Activitat
Ocupacióveterinària, primatòloga Modifica el valor a Wikidata
OcupadorCentro de rehabilitación de chimpancés de Tchimpounga (gl) Tradueix Modifica el valor a Wikidata

Rebeca Atencia (1977, Ferrol) és una veterinària espanyola. És la directora del Centre de Rehabilitació de Ximpanzés de Tchimpouga, a la República Democràtica del Congo, dependent de l'Institut Jane Goodall.

Va estudiar veterinària a la Universitat Complutense de Madrid. L'any 2005 va començar a col·laborar en l'ONG Help Congo en un projecte de reintroducció de primats ferits al Parc Nacional de Conkouati Douli, a la República Democràtica del Congo. Portava 10 mesos treballant en Help Congo quan la primatóloga Jane Goodall es va fixar en el seu treball i li va proposar dirigir el centre de rehabilitació de Tchimpounga.[1] En este centre fundat en 1997 cuiden i protegeixen a uns 150 ximpanzés amb el propòsit de retornar-los a la selva al mateix temps que desenvolupen una labor d'educació i sensibilització sobre estos animals dirigida a la població de la zona.

L'Ajuntament de Ferrol li va concedir el Premi 8 de Març l'any 2019 en reconeixement al seu treball i impecable trajectòria.[2][3]

Referències[modifica]

  1. galiciaunica. «REBECA ATENCIA | galiciaunica» (en castellà). [Consulta: 18 febrer 2020].
  2. Corral. «Ferrol reconoce a la científica Rebeca Atencia en su premio feminista». [Consulta: 10 març 2019].
  3. «La científica Rebeca Atencia recoge el premio 8 de Marzo en una gala llena de recuerdos y emociones». [Consulta: 10 març 2019].

Enllaços externs[modifica]