Resolució 1182 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Plantilla:Infotaula esdevenimentResolució 1182 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides
Imatge
Vila de la República Centreafricana
Identificador de llei o regulacióS/RES/1182 Modifica el valor a Wikidata
Tipusresolució del Consell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
PromulgacióConsell de Seguretat de les Nacions Unides Modifica el valor a Wikidata
Votat perSessió del Consell de Seguretat de l'ONU (Sessió:3905)
 15Nombre de vots a favor, 0 Nombre de vots en contra, 0Nombre d'abstencions Modifica el valor a Wikidata
Data de publicació14 juliol 1998 Modifica el valor a Wikidata
1181 Modifica el valor a Wikidata
1183 Modifica el valor a Wikidata
TemaLa situació a la República Centreafricana

Obra completa aundocs.org… Modifica el valor a Wikidata

La Resolució 1182 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides fou adoptada per unanimitat el 14 de juliol de 1998. Després de reafirmar les resolucions 1125 (1997), 1136 (1997), 1152 (1998), 1155 (1998) i 1159 (1998) sobre la situació a la República Centreafricana, el Consell va ampliar el mandat de la Missió de les Nacions Unides a la República Centreafricana (MINURCA) fins al 25 d'octubre de 1998.[1]

El Consell de Seguretat va assenyalar que la MINURCA es va desplegar completament a la República Centreafricana. Va subratllar la importància de crear un entorn estable i segur per celebrar eleccions lliures i justes i va acollir amb satisfacció l'establiment de la Comissió Electoral. Les autoritats del país havien de prendre mesures per implementar reformes polítiques, econòmiques, socials i de seguretat que incloïen la cooperació amb les institucions financeres internacionals.

La resolució va demanar al Govern de la República Centreafricana que adoptés plans per reestructurar el seu exèrcit i organitzar eleccions.[2] El suport de la comunitat internacional era essencial en aquest procés. Es va reconèixer que la MINURCA podria dur a terme missions de reconeixement fora de la capital Bangui i altres tasques relacionades amb la seguretat del personal de les Nacions Unides.

Finalment, es va demanar al Secretari General Kofi Annan que presentés un informe abans del 25 de setembre de 1998 sobre l'aplicació del mandat de la MINURCA i sobre l'aplicació dels Acords de Bangui.

Referències[modifica]

Vegeu també[modifica]

Enllaços externs[modifica]

Vegeu texts en català sobre Resolució 1182 del Consell de Seguretat de les Nacions Unides a Viquitexts, la biblioteca lliure.